Pelissä tällä hetkellä käytössä oleva 2-2-2 roolijako on aiheuttanut pitkiä jonotusaikoja erityisesti DPS-pelaajille.

Blizzardin virallisilla foorumeilla käyttäjä ehdotti 3-2-1 jakoa ratkaisuksi DPS-pelaajien pitkiin jonoihin. Hänen mukaansa kyseinen muutos tekisi myös pelistä jännittävämmän ja nopeatempoisemman.

Ehdotus ei vähemmän yllättävästi saanut juurikaan kannatusta ja pelin pääsuunnittelija Jeff Kaplan itse osallistui keskusteluun. Kaplan luonnollisesti tyrmäsi idean, mutta yllättäen todella kattavilla perusteluilla ja hän paljasti samalla, että pelin kehittäjät ovat testanneet erilaisia roolijakoja useiden kuukausien ajan.

”Vaihdoimme sisäisesti kahden kuukauden ajaksi jakomme perustumaan 3-2-1 roolitukseen”, Kaplan selitti kommentissaan. Hän kertoi hänen ja tiiminsä suhtautuneet kokeiluun hyvin skeptisesti, sillä aiemmin tehty 4-1-1 kokeilu oli ollut ”hirvittävä”.

”Päätimme vain elää 3-2-1 jaon kanssa joulu- ja tammikuun, sillä olisi ollut todella helppo sanoa ”tämä on erilaista ja tässä on kaikki ongelmat tämän suhteen” ja kuitata kokeilu sillä. Pakottamalla tiimi elämään sen kanssa niin pitkään haastoi meidät ratkaisemaan niitä ongelmia mitä siitä nousi esille”, Kaplan selitti. ”Ja ongelmia on paljon.”

Yhden tankin roolijako tekee niin sanotuista off-tankeista todella ongelmallisia, sillä niitä pelataan yleensä main-tank hahmojen ohella. Tankin ja DPS:n rajalla keikkuvat off-tankit eivät yksinään yleensä riitä joukkueen tankkitarpeisiin.

Jako asetti myös valtavia paineita tankkipelaajille, jotka joutuivat suorittamaan roolinsa yksin. Ainoan tankin kuolema on myös todella raskas takaisku joukkueelle ja se kasaa entistä enemmän paineita kyseiselle pelaajalle.

Kokeilu paljasti myös ison liudan muita ongelmia, ja Kaplanin varsin pitkät ja perusteelliset näkökulmat voi lukea tästä linkistä. Kyseessä oli lopulta mielenkiintoinen kokeilu, joka tuskin ikinä tulee näkemään päivänvaloa edes Public Test Realmilla. Kaplanin perustelut ja läpinäkyvyys asian suhteen kertovat kuitenkin miten paljon työtä kehitystiimi tekee pelin tasapainottamiseksi ja pelaajakokemuksen hiomiseksi.

 

Lähde: Dotesports.com.

Kuva: Blizzard Entertainment.