Takaoven kautta tiensä The International 10 turnaukseen raivannut Elephant on kiinalainen eliittitason Dota 2 joukkue. Elephantin kokoonpanosta löytyy kokemusta useamman TI finaalin verran ja kaikki pelaajat kuuluvat edelleen maansa parhaimmistoon. Mentaalinen puoli tulee olemaan vahvasti läsnä Elephantin TI-matkassa, tai siis lähinnä siltä kantilta, että kestääkö sipuli, kun hella käy kuumana?

Elephant Pähkinänkuoressa

  • Perustettu: 01.10.2020
  • Maa: Kiina
  • Valmentaja: Bai “rOtk” Fan
  • Manageri: Dong Hang
  • Voitettua palkintorahaa: $211,356

Elephantin DPC kausi ei mennyt täysin odotetusti, sillä joukkue onnistui keräämään neljästä turnauksesta vaivaiset 100 pistettä, joista vähennettiin 15 pelaajavaihdoksen myötä. Näin ollen joukkueen ainoa väylä vuoden 2021 The International turnaukseen oli takaovi Kiinan karsinnoista.

Joukkue joutui kovan paikan eteen heti toisella kierroksella, kun se kohtasi RNG:n. Tiukka BO3 ottelusarja päättyi kuitenkin Elephantin 2-1 voittoon ja matka kohti Upper Bracketin finaalia oli valmis. Ensimmäinen seinä tuli kuitenkin nopeasti vastaan, sillä joukkue hävisi EHOME:lle 2-1.

Lower bracketin finaalissa Elephant sai vastaansa Team MagMa:n, jonka se oli kaatanut ensimmäisellä kierroksella tylysti 2-0, ja samoilla numeroilla Elephant nappasi paikan finaalista. Tällä kertaa Elephant oli valmis, ja EHOME joutui puskutraktorin alle. Elephant jyräsi tiensä The Internationaliin tyylikkäällä 3-1 voitolla.

Lue myös: Vici Gaming ja viides kerta toden sanoo? Dota 2 TI10

Elephant Dota 2 TI10 Kokoonpano

  1. Zhang “Eurus” Chengjun
  2. Lu “Somnus” Yao
  3. Zhou “Yang” Haiyang
  4. Xu “fy” Linsen
  5. Xie “Super” Junhao

Kokemusta The Internationalista löytyy varsin kattavasti. Eritoten on mainittava Somnus sekä fy, jotka ovat olleet varsin näkyvissä edellisessä kahdessa TI:ssa pelatessaan PSG.LGD:n riveissä. Mutta koko viisikko omaa todella pitkän historian Dota 2 ammattilaisina, ja kaikki ovat pelanneet useamma The International turnauksessa monen vuoden aikana.

Somnus on pelannut finaalissa kerran (2018, tappio OG:lle), ollut kahdesti kolmas ja kerran neljän. Fy on sijoittunut kahdesti toiseksi, ja kertaalleen sijoille kolme ja neljä. Yang on ollut mukana TI:ssa kahdesti, mutta mainittavia sijoituksia ei ole vielä herralle suotu. Tuleva The International tulee olemaan Euruksen neljäs, ja paras sijoitus on vuoden 2019 5.-6. Super on ollut mukana viidessä TI:ssa, ja sijoitus on ollut joka kerta kuuden parhaan joukossa, mutta Aegista hän ei ole vielä voittanut.

Elephant onkin yksi tämän vuoden The Internationalin kokeneimmista joukkueista, ja kuuluu ehdottomasti voittaja suosikkeihin.

Rosteri on pelannut yhdessä vajaan vuoden muutamalla muutoksella. Eurus liittyi kokoonpanoon kuukauden muita myöhemmin, ja Super korvasi RedPandan toukokuussa vaihdossa Royal Never Give Upin kanssa.

Elephantin Mahdollisuudet Dota 2 TI10 Turnauksessa

Kiinan ja oikeastaan koko Aasian joukkueista Elephant on objektiivisesti katsottuna vähintäänkin toisiksi paras. Edellä on vain PSG.LGD. Joukkueessa on älytön määrä kokemusta sekä osaamista, ja rOtk valmentaja tekee joukkueesta entistä paremman. Somnus on kuitenkin yksi maailman parhaista mid pelaajista, eikä muu kokoonpano juurikaan kalpene hänen rinnallaan.

Mikäli joukkue on formissa, tulee se takomaan todella kovaa tulosta ja sijoitus kuuden parhaan joukossa on vähintäänkin realistinen. Mainstagen paineet ja aiemmat hävityt finaalit saattavat kuitenkin olla mentaalisesti liian iso taakka. On kuitenkin täysin selvää, että Elephant kuuluu turnauksen ehdottomaan eliittiin kaikista joukkueista.

Ota e-urheilu.org seurantaan Twitterissä!

Lue myös: Per Aspera Ad Astra, OG & Dota 2 TI10