Jos kyseessä olisi mikä tahansa muu joukkue, niin olisi helppo todeta, että ei lähde ja aikaisessa vaiheessa kotiin. Mutta, kun puhutaan OG:sta, niin mikä tahansa on mahdollista. Kaksinkertainen TI-mestari, OG, lähtee puolustamaan titteliään toistamiseen peräkkäin ja tälläkin kertaa matka on ollut kaikkea muuta, kuin helppo.

OG Pähkinänkuoressa

  • Perustettu: 31.10.2015
  • Maa: Eurooppa
  • Valmentaja: Mikhail “Misha” Agatov & Titouan “Sockshka” Merloz
  • Manageri: Valter Gomes
  • Voitettua palkintorahaa: $33,864,962

OG:n DPC kausi meni täysin penkin alle, sillä neljästä turnauksesta joukkue sai kasaan vaivaiset 50 pistettä, joista se vielä menetti 14 anan ja MidOnen lähdettyä joukkueesta. Syystä tai toisesta MidOnen kanssa pelaaminen ei vain lähtenyt missään vaiheessa kunnolla käyntiin. Sitten Anan paluu ja eläköityminen, joka johti Sumailin paluuseen. Kaikki tämä muutamassa kuukaudessa.

OG näytti jopa vaipuneen unholaan ja monet kirjoittivat heidät jälleen ulos TI:sta sekä mahdollisesta tulevasta menestyksestä. Washed up, mennyt ja unohdettu. Mutta. OG on OG, eikä organisaatiolla ole tapana mennä koskaan sieltä, missä aita on matalin. OG:n tyyliin kuuluu rakentaa ensin kilometrin korkuinen piikkilanka aita, ja sen jälkeen kiivetä sen yli. Näin tapahtui tälläkin kertaa.

Euroopan TI10 karsinnat kutsuivat, ja OG vastasi huutoon. Ensimmäiselle kierroksella 2-1 voitto Vikin.GG:tä vastaan, jonka jälkeen edellisen TI:n finaalikaksikko kohtasi, ja OG voitti Nigman 2-1. Upper Bracketin finaalissa Tundra kuitenkin kuritti OG:ta tylysti 2-0, ja hallitseva kaksinkertainen maailmanmestari putosi Lower bracketiin.

Lower bracketin finaalissa saatiin taas nauttia laadukkaasta viihteestä, kun OG ja Nigma kohtasivat toistamiseen. Lopputulos oli kuitenkin sama, 2-1, ja OG jatkoi finaaliin taistelemaan viimeisestä TI10 paikasta Tundra Esportsia vastaan. Vaikeuksien kautta voittoon, ja Tuhkimotarina oli valmis, kun OG kaatoi Tundran ratkaisevaan viidenteen otteluun venyneen sarjan 3-2 voitolla oltuaan 1-2 tappiolla kolmen ottelun jälkeen.

OG Dota 2 TI10 Kokoonpano

  1. Sumail “SumaiL” Hassan
  2. Topias “Topson” Taavitsainen
  3. Sebastien “Ceb” Debs
  4. Martin “Saksa” Sazdov
  5. Jonathan “N0tail” Sundstein

OG:n kokoonpanosta Topson, N0tail sekä Ceb ovat kaksinkertaisia TI mestareita. Sumail on voittanut kertaalleen Evil Geniusesin kanssa vuonna 2015 ollessaan vasta 16-vuotias. Ainoa rosterissa oleva pelaaja ilman TI mestaruutta on siis Saksa, joka on kuitenkin pelasi Digital Chaosin kanssa vuoden 2016 finaalissa, mutta hävisi silloiselle Wings Gamingille 1-3.

OG:lla on kaikki avaimet käsissään mitä tulee kokemukseen, osaamiseen sekä parrasvalojen paineiden kestämiseen. Tilanteessa on kuitenkin tällä hetkellä odottamaton twisti, joka on tosin vielä huhujen tasolla, mutta mikäli se pitää paikkaansa, voi kaikki kääntyä päälaelleen. Tällä hetkellä näyttää nimittäin siltä, että Ceb olisi ulkona TI:sta silmäleikkauksen takia ja OG joutuisi pelaamaan stand-in pelaajan kanssa.

Lue lisää: Huhu – Ceb ulkona TI10 -turnauksesta, Micke OG:n stand-in pelaaja?

Mikäli huhu pitää paikkaansa, on OG niin sanotusti liemessä. Ruotsalainen Michael “miCKe” Vu on Team Liquidin carry pelaaja, joka on objektiivisesti katsottuna mekaanisesti Cebiä parempi pelaaja. Ceb on kuitenkin omalla tavallaan OG:n sielu, ja näin lyhyellä varoitusajalla stand-in pelaajaan vaihtaminen tuo mukanaan enemmän ongelmia, kuin ratkaisuja. Jos joku joukkue voisi tuollaisesta tilanteesta selvitä, niin se on OG, mutta mikäli huhut pitää paikkaansa tulee hallitsevan mestarin TI:sta vähintäänkin todella vaikea.

Mutta, kunnes huhuilta leikataan siivet, tai ne vahvistetaan, lähdemme siitä, että Ceb on mukana. Kuten sanottua, OG sai paikkansa TI:stä vaikeimman kautta, eikä joukkue ole pelannut yhtäkään turnausta karsintojen jälkeen. On siis vaikea arvioida missä OG tällä hetkellä menee ajatellen joukkueen iskukykyä.

OG:n mahdollisuudet TI10 turnauksessa

Tässä vaiheessa Dota 2 maailma on varmasti oppinut sen, ettei OG:ta voi ikinä laskea ulos mestaruustaistelusta, varsinkaan The Internationalissa. Topson ja Sumail core pelaajina on todella paljon tuhoa aikaansaava duo. Saksa on täyttänyt Jeraxin jättämät saappaat varsin mallikkaasti ja N0tail on yksi aikansa parhaimpia, ellei jopa paras kapteeni. OG pelaa Dotaa hyvin erilaisella tavalla, kuin suurin osa muista joukkueista, ja se on ollut voittava resepti.

Huipulle on vaikea päästä, siellä pysyminen vielä vaikeampaa. Mutta OG on organisaationa pystynyt luomaan jotain sellaista, mistä muut voivat pääosin vain unelmoida. Voittamisen kulttuuri vaikeimmissa paikoissa on ollut OG:n voimavara, joka näyttelee erittäin suurta osaa vuoden suurimman esports turnauksen yhteydessä. Mestarisuosikki OG ei ole, mutta top6 sijoitusta voi pitää lähes varmana.

Mikäli OG uusii temppunsa kolmannen kerran peräkkäin ja voittaa TI10 turnauksen, voidaan jopa puhua kaikkien aikojen e-urheiluorganisaatiosta.

Lue myös: Vici Gaming ja viides kerta toden sanoo? Dota 2 TI10

Ota e-urheilu.org haltuun myös Twitterissä!