Viimeinen esiteltävä Dota 2 TI10 joukkue on kiinalainen PSG.LGD. Joukkue on sijoittunut neljän parhaan joukkoon jokaisessa neljässä edeltävässä The International turnauksessa, mutta voitto siltä vielä uupuu. Viimeaikaisten tulosten perusteella PSG.LGD on jälleen monsteri formissa ja se lähtee TI:hin selkeänä ennakkosuosikkina. Kestääkö joukkue sille asetetut paineet menestyksestä, vai jääkö vain luu käteen?

PSG.LGD Pähkinänkuoressa

  • Perustettu: 2009
  • Maa: Kiina
  • Valmentaja: Zhang “xiao8” Ning
  • Manageri: Wang Changqi
  • Voitettua palkintorahaa: $16,831,872

PSG.LGD ansaitsi paikkansa vuoden 2021 The Internationaliin sijoittumalla DPC kaudella toiseksi Evil Geniusesin taakse. DPC 2021 China Upper Divisionilla sijoitukset olivat neljäs ja toinen. Niiden välissä PSG.LGD otti ONE Esports Singapore Majorista kolmannen sijan ja DPC kauden päätösturnaus, WePlay AniMajor, päättyi kiinalaisten voitonjuhliin.

Kesän ja alkusyksyn aikana joukkue on kerinnyt pelaamaan vielä neljä ns. valmistavaa turnausta ennen The Internationalia. Heinäkuussa joukkue sijoittui i-League 2021 Season 1 tapahtumassa neljänneksi. Elokuun alussa PSG.LGD voitti OGA Dota PIT Season 5: China turnauksen, ja kuun lopussa pelatussa ESL One Fall 2021 -turnauksessa joukkue oli toinen.

Viimeinen turnaus ennen The Internationalia johon PSG.LGD osallistui oli syyskuun alussa pelattu OGA Dota PIT Invitational. PSG.LGD oli ennakkoon selkeästi vahvin joukkue turnauksessa ja se näkyi myös tuloksissa. Joukkue eteni ottelusarjasta toiseen voitokkaasti turnauksen päätyyn asti häviten vain kolme ottelua koko tapahtuman aikana.

Lue myös: Dota 2 TI10 Lohkot viimeinenkin julkaistu!

PSG.LGD Dota 2 TI10 Kokoonpano

  1. Wang “Ame” Chunyu
  2. Cheng “NothingToSay” Jin Xiang
  3. Zhang “Faith_bian” Ruida
  4. Zhai “XinQ” Zixing
  5. Zhang “y” Yiping

PSG.LGD:n kokoonpano kuhisee taitoa. Jokaiselle pelipaikalle löytyy maailman top5 kaveri, ja osa on objektiivisesti katsottuna jopa parhaita. Carry pelaaja Ame esimerkiksi on sellanen, jota voi hyvinkin pitää maailman parhaani oman pelipaikkansa pelaajana. NothingToSay on uusi nuori pelaaja, joka on nopeasti ottanut paikkansa yhtenä maailman parhaista mid pelaajista, ja kuuluu harvinaiseen ryhmään, sillä hänen in-game MMR rating on yli 12 000.

Ame on joukkueen vanhin pelaaja, ja hänkin vasta 24-vuotias. PSG.LGD:n carry pelaajalla on vyön allaan jo kolme The International turnausta. Joukkueen kompastuskiveksi saattaa kuitenkin muodostua TI kokemuksen puute. NothinToSay ei ole pelannut vielä kertaakaan The Internationalissa ja lopuilla kolmella on vain yksittäisiä turnauksia alla. Mainittakoon vielä, että ensikertalaisia nähdään todella harvoin voittamassa Aegista The Internationalissa, vaikka poikkeuksiakin on (kuten esimerkiksi Topson vuonna 2018).

PSG.LGD pelaa kahden todella legendaarisen organisaation lipun alla. Menestystä odotetaan ja sitä pidetään jopa itsestäänselvyytenä. Joukkue on selkeä ennakkosuosikki ihan syystäkin, mutta menestyksen paineet maailman suurimmalla näyttämöllä voi osoittautua todella vaikeaksi vuoreksi kiivettäväksi.

Mahdollisuudet mestaruuteen on olemassa ja ne on myös varsin realistiset, mutta kokemattomuus The Internationalissa on se kompastuskivi, jota PSG.LGD:n pitää pystyä välttämään.

Lue myös: Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen & Team Secret – Dota 2 TI10

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!