Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen & Team Secret – Dota 2 TI10

Lasse

Toiseksi viimeinen Dota 2 TI10 joukkue jonka esittelemme, on kestomenestyjä Team Secret. Liki joukkueen synnystä asti se on voittanut turnauksia vuosittain, mutta The International turnausta Team Secret ei ole onnistunut vielä voittamaan. Joukkueessa on pelannut maailman parhaita pelaajia alusta asti, mutta jostain syystä Secret ei ole TI:ssa vielä onnistunut. Onko 2021 heidän vuotensa?

Team Secret Pähkinänkuoressa

 • Perustettu: 27.08.2014
 • Maa: Eurooppa
 • Valmentaja: Lee “Heen” Seung Gon
 • Manageri: Matthew “Cyborgmatt” Bailey
 • Voitettua palkintorahaa: $11,618,459

Vaikka Team Secret on lähtenyt useampaan otteeseen The International turnaukseen ennakkosuosikkien joukosta, on matka tyssännyt usein ennen top 4 -sijoituksia. Joukkueen paras sijoitus on vuoden 2019 TI:sta, jossa Secret oli neljäs.

Secret sai suoran kutsun tämän vuoden The Internationaliin sijoittumalla DPC kaudella sarjan kahdeksanneksi 950 pisteellä. 500 pistettä irtosi DreamLeague Season 14 DPC EU Upper Divisionin voitosta, 350 ONE Esports Singapore Majorin neljännestä sijasta, ja viimeiset 100 pistettä DreamLeague S15 EU Upper Divisionin neljännestä sijasta.

Edelliset suuret turnausvoitot ennen DreamLeague S14 voittoa ovat vuodelta 2020. Team Secret voitti OMEGA League: Europe Immortal Division -turnauksen syyskuussa, ja DreamLeague S13 tammikuussa.

Joukkue ei ole pelannut yhtäkään virallista ottelua neljään kuukauteen, ja valmistavat turnaukset kesällä menivät täysin penkin alle. WePlay AniMajorissa Team Secret ei onnistunut voittamaan yhtäkään BO2 ottelusarjaa ja jäi turnauksessa sijalle 16. ESL One Summer -turnauksessa Secret hävisi ensin Alliancelle 0-2 ja sen jälkeen Team Nigmalle 2-1, joka tarkoitti sitä, että joukkue jäi turnauksessa viimeisille sijoille.

Vaikka joukkueen voittoprosentti on ollut läpi vuoden 2021 varsin heikko, lähtee Team Secret silti yhtenä ennakkosuosikeista The International turnaukseen, ainakin vedonlyöntikertoimien mukaan. Tätä voi pitää vähintäänkin erikoisena varsinkin, kun tiedetään miten vaikea The International on vuodesta toiseen Team Secretille ollut.

Lue myös: Dota 2 TI10 Lohkot viimeinenkin julkaistu!

Team Secret Dota 2 TI10 Kokoonpano

 1. Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen
 2. Michal “Nisha” Jankowski
 3. Ludwig “Zai” Wåhlberg
 4. Yazied “YapzOr” Jaradat
 5. Clement “Puppey” Ivanov

Kuten kuvasta näkyy, on Team Secretin rosteri niin sanotusti stacked. Joukosta löytyy kakis kappaletta TI mestareita Puppeyn & MATUMBAMANin muodossa. Kaikki joukkueen viisi pelaajaa ovat veteraanitason pelaajie The International tasolla, eikä joukkueen suorittaminen ole koskaan jäänyt kokemuksesta kiinni.

Zai kuuluu maailman parhaisiin kolmos position pelaajiin, ja ruotsalaisen hero pooli on täysin omaa luokkaansa. Nisha on ollut yksi maailman parhaita mid pelaajia jo pitkään. Vaikka herran suoritukset eivät välttämättä ole olleet aivan parhaalla tasolla, on hän todella vaarallinen. Suomalaisväriä Secretissä kantaa Urpalainen, joka tunnetaan erittäin hyvänä carry pelaajana. Puppey on johtanut joukkojaan voitokkaasti jo vuosia, eikä YapzOr kalpene vertailussa juuri kehenkään.

Joukkueen suoritukset eivät ole viimeisen vuoden aikana olleet vaadittavalla tasolla, mutta rosteri on paperilla edelleen yksi maailman parhaita. Mielenkiintoista on nähdä pystyykö Team Secret nostamaan tasoaan vuoden tärkeimmän turnauksen alkaessa, vai otetaanko pannukakku liian aikaisin pois uunista.

Lue myös: Bleed Blue – Onko Evil Geniuses Valmiina Dota 2 TI10 turnaukseen?

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä!


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

 • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
 • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
 • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.