PGL Major Stockholm 2021 käynnistyy 26. lokakuuta ja on aika tutustua muutamaan joukkueeseen. Ensimmäinen kysymys onkin: loppuuko Astraliksen valtakausi?

Astralis

 • Maa: Tanska
 • Perustettu: 2016
 • Valmentaja: Danny ”zonic” Sørensen
 • Manageri: Kasper Hvidt
 • Voitettua palkintorahaa: $7,937,383
 • HLTV-Ranking: #9
 • Voitetut majorit: 4

Astralis hallitsi Counter-Strikea pitkään ja kokoonpano oli yksi kaikkien aikojen parhaista. Huhtikuussa tähtipelaaja Nicolai ”dev1ce” Reedtz siirtyi Ninjas in Pyjamaksen paitaan ja tulevilla majoreilla nähdään erilainen rosteri.

Astralis on voittanut edelliset kolme major-turnausta. FACEIT Major Lontoossa 2018, IEM Katowice 2019 Puolassa ja viimeisin StarLadder Berlin Major Saksassa 2019. Näistä turnauksista device voitti arvokkaimman pelaajan palkinnon kahdesti ja Emil ”Magisk” Reif kerran.

Device on siirtynyt pois ja kuuden pelaajan kokoonpano on muutoksen kourissa. Karsinnat pelannut Lucas ”Bubzkji” Andersen pistettiin penkille ja Lukas ”gla1ve” Rossander otti paikan. Mikä on kokoonpanon ryhmähenki? Tanskalainen pelinsisäinen johtaja on tärkeä palanen joukkuetta, mutta kirkkain supertähti uupuu ja Bubzkjin kohtelu varmasti vaikeuttaa dynamiikkaa.

Astraliksen kokoonpano

 • Peter ”dupreeh” Rasmussen
 • Andreas ”Xyp9x” Højsleth
 • Lukas ”gla1ve” Rossander
 • Emil ”Magisk” Reif
 • Philip ”Lucky” Ewald
 • Varapelaaja: Lucas ”Bubzkji” Andersen

Astralis on edelleen huipulla ja siitä kertovat myös tulokset. Euroopan RMR-rankingeissa joukkue löytyi sijalta neljä (4) ja tämä toi paikan Challengers -vaiheeseen.

Viimeisin turnaus oli IEM Fall ja Astralis hävisi pronssiottelun Team Vitalitylle 2-0. Ennen IEM Fall -turnausta Astralis hävisi BLAST Premier Fall Groups -finaalin Team Vitalitylle 2-1.

Turnauksen alku

Astralis lähtee ennakkosuosikkina avausotteluun, kun vastassa on toinen tanskalainen joukkue. Copenhagen Flames taisteli hienosti tiensä majoreille, mutta onko tie tulossa vastaan?

Tanskalaisten derby, turnauksen avaus laneilla ja BO1-matsi. Yhden kartan mittelössä voi tapahtua mitä vaan ja tämä sopii altavastaajalle.

Copenhagen Flames on kaatanut isoja nimiä lähiaikoina: Gambit, Fnatic ja G2 Esports hyvinä esimerkkeinä. Joukkue voitti IEM Fall -turnauksen lohkossa kaikki viisi ottelua Astraliksen tavoin.

Copenhagen Flames

@CPHFlames
Did we just win?

Guys? Major?

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Jos lähdetään katsomaan Astraliksen mahdollisia vaikeuksia majoreilla, niin karttavalikoima voi olla yksi ongelma. Joukkue ei juurikaan pelaa Vertigoa ja jos pelaa, niin tulos on yleensä ollut tappio. Viimeisen kolmen kuukauden aikana Astralis on pelannut neljä kertaa Vertigoa saldolla 0-4 ja kierrokset ovat murskaavat 32-64. Uutta karttaa Ancientia joukkue on pelannut viidesti ja tuloksena on yksi voitto ja neljä tappiota. Overpass on lisäksi pieni kysymysmerkki, kun puolen vuoden osalta tilastot näyttävät 3-5. Tähän päälle lisätään se, että joukkue ei pelaa Miragea, niin paremmalla map-poolilla oleva joukkue voi saada etua.

Nelinkertainen major-voittaja on valmis puolustamaan mestaruuttaan, mutta tämä vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä. Astralista ei koskaan saisi aliarvioida, mutta valtakausi saanee naulan arkkuun viimeistään Tukholmassa.

Kuva: Adela Sznajder/ESL
Lähteet: Liquipedia/HLTV/Valve

Lue myös: Tässä ovat majoreiden vaihtopelaajat – mukana allu ja ⁠pashaBiceps!

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä!