Lontoon Mythic Invitational II -turnauksessa korttien merkitsemisestä syytetty Yuuya Watanabe on vastannut syytöksiin.

Lontoossa pelattussa Magic: The Gathering -turnauksessa nähtiin häkellyttävä tilanne, kun pelin pitkäaikainen ja palkittu pelaaja Yuuya Watanabe jäi kiinni korttiensa merkitsemisestä. Hänen pelaamansa Tron-pakka perustuu vahvasti muutamaan tiettyyn korttiin, joiden avulla hän pystyy voittamaan pelin.

Kirjoittamassaan lausunnossa Watanabe kertoo, että hän vaihtoi korttiensa suojia kesken turnauksen. Hänen mukaansa vanhat suojat olivat kuluneet ja hän toivoi myös uusien kortinsuojien tuovan parempaa onnea hänen hävittyään Thien Nguyenia vastaan.

Watanaben kortit tarkistettiin tämän jälkeen useaan otteeseen, ja hänen karsiuduttua kahdeksan parhaan pelaajan joukkoon, kortit tarkastettiin vielä kerran. Tarkastuksessa kävi kuitenkin ilmi, että pakan Urzatron-korit olivat merkittyjä tavalla, jota ei voinut selittää normaalilla pelaamisella.

Lähde: Team Cygames
Lähde: Team Cygames

Watanabe kertoo kiistäneensä syytökset, sillä hän ei sanojensa mukaan tiennyt pelaavansa merkityillä korteilla. Päätuomari kuitenkin totesi, että hän voi antaa tuomionsa ainoastaan edessään olevien korttien perusteella ja Watanabe lopulta tyytyi potkuihin turnauksesta.

Watanabe myöntää, että osa korteista näyttää merkityiltä, mutta hän ei myönnä itse tehneensä kyseisiä merkintöjä. Mahdolliseksi selitykseksi hän antaa kyseisten korttien runsaan käsittelyn ja käytön.

Lopuksi hän kirjoittaa odottavansa turnauksen järjestäneen Wizards of the Coastin tuomiota ja pahoittelevansa ”huolta” jota tapahtuma on aiheuttanut seuraajiensa keskuudessa.

Team Cygames

@Team_Cygames
Here is a statement from Yuuya Watanabe about the Mythic Championship London.