LA Valiant antoi Overwatch-tiimille potkut – yhteisö raivostui: ”päätöksentekijät pilaavat e-urheilun uria”

LA Valiant on joutunut kovan kritiikin kohteeksi, annettuaan joukkueellensa sekä muulle henkilöstölleen potkut vain kaksi kuukautta ennen Overwatch Leaguen (OWL) kauden alkua.

Koronaviruspandemian takia, Overwatch League päätti jakaa vuoden 2021 kautensa kahteen divisioonaan. Idässä kilpaillaan Kiinassa ja Koreassa, lännessä puolestaan Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.

Kuten ennenkin, oli LA Valiantin tarkoitus kilpailla tänäkin vuotena läntisessä divisioonassa. Ilmoilla liikkui kuitenkin huhuja, että organisaation emoyhtiö Immortals Gaming Club olisi myynyt joukkueen tuntemattomalla kiinalaisorganisaatiolle. LA Valiant julkaisi 14. tammikuuta twiitin, jossa he kiistivät huhun joukkueen myymisestä.

Tammikuun 29. päivä, organisaatio kuitenkin ilmoitti irtisanovansa kokoonpanonsa ja muun henkilöstön, siirtyessään kilpailemaan Kiinaan seuraavalle kaudelle, joka alkaa huhtikuussa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuten arvata, kuohutti ilmoitus Overwatch-yhteisöä rajusti. Monien mielestä joukkueen myymisen kiistäminen ja uusi ilmoitus irtisanomisesta ja muutosta Kiinaan ovat totaalisessa ristiriidassa keskenään – oikeastaan suoraa valehtelua.

Tämän lisäksi suurta suuttumusta aiheutti se, että irtisanottujen pelaajien on lähes mahdoton saada uutta joukkuetta vain kahdessa kuukaudessa. Koko LA Valiantin tiimiltä, niin pelaajilta kuin työntekijöiltä, vedettiin niin sanotusti matto alta.

Entinen Overwatch-ammattilainen, nykyinen Twitch-tähti Felix ”xQc” Lenguyel antoi Twitterissä asiasta oman mielipiteensä, roastaten samalla myös joukkueen vuoden 2020 rebrändäystä, jossa Valiant muutti värimaailmansa keltasiniseksi.

– Te yrititte aina pitää moraalisen ylilyöntiaseman Immortalsin / Noahin ylitse. Yrititte aina saada mahdollisimman hyvää PR:ää. Sitten teette tälläistä p*skaa? Katastrofi, yrittäkää ensi kerralla jotain muuta kuin MS Paintia.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Monien muiden joukossa, myös e-urheilutoimittaja Rod ”Slasher” Breslau kommentoi asiaa, ilmaisten selkeästi Immortalsin surkean toiminnan omien joukkueidensa taustalla.

– IGC on nyt pettänyt OWL:n kotikaupunkijoukkue LA Valiantin fanikunnan, puskenut legendaarisen OpTic-brändin maahan, totaalisesti pilannut MiBR:n Brasilian johtavana e-urheiluorganisaationa, sekä sen CS-joukkueen useaan kertaan, ja Immortals itse on enää juuri ja juuri relevantti sitten Noahin päivien. Hyvää työtä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Entinen Call of Duty -selostaja ja OWL-juontaja Chris Puckett ehdotti, että päätöksentekijöitä alettaisiin jatkossa syynäämään tarkemmin. Tämän lisäksi hän kyseenalaisti, miten tällainen on alun perin edes mahdollista.

– Minusta tuntuu, että jonkun pitäisi antaa Richard Lewisille (toimittaja) kaikkien LA Valiantin taustalla olevien henkilöiden nimet.

– Miten tällaistä voi tapahtua? Kuinka voimme estää päätöksentekijöitä pilaamasta e-urheilun uria tulevaisuudessa?

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Huolimatta yhteisön selvästä suuttumuksesta, näyttää Valiant pysyvän päätoksessään. Tämä tarkoittaa seuraavien pelaajien olevan nyt vailla uutta joukkuetta, seuraavan OWL-kauden alkessa jo huhtikuussa:

🇨🇦 Brady ”Agilities” Girardi
🇺🇸 Adam ”Adam” Soong
🇬🇧 Kai ”Kai” Collins
🇰🇷 Jae-ho ”RaiN” Park
🇰🇷 Jung-won ”Lastro” Mun
🇰🇷 Sanglok ”Dreamer” Song
🇩🇰 Johannes ”Shax” Nielsen

Lue myös: Todellinen esports-faija! Poika kuvasi isänsä Overwatch-pelaamista – video nousi viraaliksi

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.