Nexus of Fate on kielletty Magic: The Gatherin Arenan standard-formaatista. Kuitenkaan pelin paperiversiosta kyseistä korttia ei ole bännätty. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kortti bannataan vain pelin digitaalisesta muodosta.

Kuitenkaan kortin kiellon syynä ei ole se, että se olisi liian hyvä. Kyseinen kortti ei vain yksinkertaisesti sovi pelin digitaaliseen muotoon. Lisäksi se ei yksinkertaisesti ole hauska kortti. Ainakaan vastustajalle.

Wizards of the Coast on julkaissut uuden kiellettyjen korttien listan. Kortteja pyritään kieltämään eri formaateissa siten, että metapeli pysyy mielekkäänä, eikä yksikään pakka nouse ylitse muiden. Listan ainoa kortti oli tällä kertaa Nexus of Fate.

Äkkiseltään kortti ei vaikuta kummoiselta. Se on kallis käyttää ja antaa pelaajalle ylimääräisen vuoron nykyisen vuoron jälkeen. Kuitenkin juju piilee siinä, ettei korttia heitetä pois käytön jälkeen, vaan se palaa kiltisti pakkaan. Tämä mahdollistaa pakan tekemisen, joka saa vuoroja loputtomasti.

Tämä on aiheuttanut sen, että toinen pelaaja on joutunut odottamaan pitkiäkin aikoja ilman, että hän on itse päässyt pelaamaan. Ainoa mitä pelaaja voi tehdä on katsoa kun vastustaja hitaasti, mutta varmasti pelaa vuoron toisensa perään. Tästä seuraa lopulta voitto, mutta koko prosessi on äärettömän hidas.

Tavallisilla kortella käydyssä Magic-pelissä voidaan todeta molempien pelaajien toimesta: ”Kyllä, tämä combo on loputon. Voitit pelin.” Kuitenkaan samaa ominaisuutta ei ainakaan vielä ole Arenassa. Seurauksena on pitkästyttävä ja hidas jatkumo, joka venyttää peliä tarpeettomasti.

Mikäli Magic: The Gathering Arena on toistaiseksi outo tuttavuus, kurkkaa täältä tekemämme keltanokan opas.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli