Vuosi 2017 oli Counter Strike: Global Offensiven kannalta villi. Peli näki vuoden aikana monia erilaisia uudistuksia ja pelin niin esports kuin kasuaali puolella nähtiin uskomattomia ja hauskoja suorituksia. EZ Studios niminen YouTube-käyttäjä kokosi Reddit-palvelun pelille tarkoitetun /r/globaloffensive subredditin kohokohdat miltein kaksitoista minuuttia pitkään videoon. Videolla nähdään muun muassa pelille vuoden aikana tapahtuneita uudistuksia, kuvaa vuoden aikana pidetyistä turnauksista sekä hauskoja ja uskomattomia suorituksia niin pelin kasuaali ja esports puolelta.

 

Videossa myös listataan uutisia, jotka ravistelivat vuonna 2017 peliyhteisöä. Yksi näistä uutisista oli useiden turnausjärjestäjien päätös antaa osalle pelikiellon omaavista pelaajista mahdollisuus pelata turnauksissaan. Iso liuta pelaajia sai siis toisen mahdollisuuden. Suurin huomio kuitenkin kohdistui entisen iBUYPOWER nimisen joukkueen pelaajien pelikiellon poistamiseen, jotka olivat kärsineet siitä jo kaksi ja puoli vuotta.
Koko vyyhti lähti liikkeelle kun 21. elokuuta 2014 iBUYPOWER pelasi selvästi heikompaa NetcodeGuides.com joukkuetta vastaan CEVOn ammattilaisliigan viidennellä kaudella. Hämmästyttävästi iBUYPOWER joukkue hävisi ottelun rankasti 4-16 tuloksella altavastaajalle. Tulos ihmetytti monia sillä joukkueen pelaajat tekivät outoja ratkaisuja pelissä ja pelasivat roimasti alle tasonsa. Monet ihmiset heittivätkin jo tällöin ilmoille epäilyksensä sopupelistä, mutta vasta kun journalisti Richard Lewis alkoi tutkimaan asiaa ja kasasi vakuuttavan todistusaineiston joukkuetta vastaan alkoi tapahtua. Todistusaineiston nähtyään pelin julkaisija Valve alkoi itse tutkimaan tapausta ja vuoden 2015 alussa totesi joukkueen neljän pelaajan syyllistyneen vedonlyöntiin omaa joukkuetta vastaan ja tahalliseen häviämiseen rahan vuoksi. Valve langetti joukkueen neljälle pelaajalle Keven ”AZK” Larivièrelle, Braxton ”swag” Piercelle, Sam ”DaZeD” Marinelle ja Joshua ”steel” Nissanille elinikäisen porttikiellon omiin turnauksiinsa. Myös muut turnausjärjestäjät langettivat pelaajille pelikiellon omiin turnauksiinsa. Joukkueen viidettä pelaajaa Tyler ”Skadoodle” Lathamia ei voitu yhdistää vilppiin, joten hänelle Valve ei langettanut pelikieltoa. Tässä vaiheessa joukkue oli jo hajonnut, mutta pelaajat olivat suuntaamassa jo uusiin joukkueisiin.
Pelikiellot olivat koko Pohjois-Amerikan skenelle iso takaisuku, koska Nissan ja Marine olivat in-game leadereita, joista alueella on vielä nykyäänkin huutava pula. Myös Piercen kielto kuohutti faneja sillä hän oli Pohjois-Amerikan lupaavin pelaaja. Pierce oli tapahtuma aikaan vasta 17-vuotias ja moni argumentoi, että hänen olisi pitänyt saada lievempi tuomio alaikäisenä. Valve ei kuitenkaan korvaansa lotkauttanut vaan seisoi päätöksensä takana.
Valve on tähän päivään asti pitänyt kiinni pelikielloista, joten pelaajilla ei ole oikeutta osallistu vuoden suurimpiin Major-turnauksiin. Pelaajat kuitenkin saivat mahdollisuuden pelata muun muassa ESL:n, Dreamhackin, ESEA:n ja CEVOn turnauksissa. Larivièrelle, Pierce ja Marine löivätkin uutiisen jälkeen nopeasti hynttyyt uudelleen yhteen. Melko nopeasti Marine kuitenkin ilmoitti kärsivänsä motivaatio ongelmista ja ilmoitti jättävän joukkueen. Syynä motivaatio ongelmiin voi olla myös se, että Marine on saanut satunnaisesti töitä turnauslähetyksissä analyytikon roolissa.

Valven porttikielto koskee myös pelaajien lisäksi kolmea muuta vilpissä mukana ollutta henkilöä.

Toinen tapahtuma, joka yhdisti peliyhteisöä oli 17-vuotiaan Adam ”Loop” Bahrizinin tapaus. ESEA:n tarjoamassa palvelussa pelannut nuorukaisen joukkue haukkui häntä ja hänen puhetyyliään. Geneettisen sairauden takia Bahrizi on ”laillisesti” sokea ja kuuro. Sairauden takia hänen hampaansa on myös jouduttu poistamaan, josta johtuen hänen puhetyylinsä erottuu normaalista. Vaikka Bahriz kertoi chatissa syynsä normaalista poikkeavaan puhetyyliinsä, nuorta pelaajaa kiusannut pelaajaporukka ei lopettanut vaan loppujen lopuksi potki itkuisen Bahrizin. Videon räjähtettyä internetissä Bahrizia kiusanneen pelaajaporukka kertoi luulevansa hänen olevan ”trolli” ja puhuvansa eri tavalla ärsyttääkseen toisia. Tarinan loppu on kuitenkin onnellinen sillä Bahriz sai paljon tukea niin Counter Strike yhteisön sisältä kuin ulkopuolelta. Hän pääsi muun muassa pelaamaan useiden streamereiden ja ammattilaispelaajien kanssa, sai rahallista avustusta hänen tuleviiin leikkauksiin ja peliorganisaatio EnVyUs tarjosi hänelle jopa sopimusta, jotta hän pääsisi streamaamaan heidän väreissään. Nuorukaisen kiusaajat saivat myös lyhyen porttikiellon ESEA:n palveluun.

Jos siis vuosi 2017 lensi ohi liian nopeasti Counter Strike: Global Offensiven osalta tai haluat muuten vain vielä kerrata vuoden tapahtumia, täytyy sinun nähdä tämä video.