Kainuuseen on tarkoitus rakentaa uusi kilpapelaajille suunnattu harjoittelupaikka, jossa pyritään tarjoamaan ammattitason koulutusta. Hankkeen takana ovat Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK), Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia (VRUA) ja Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL ry).

Uuden eSports Centerin ydinideana on tarjota kilpapelaajille samanlaiset mahdollisuudet urapolulle, kuin mitä perinteisissä urheilulajeissa on. Uudessa keskuksessa pelaajan ammattilaisura voi alkaa jo yläasteelta ja jatkua korkeakouluopinnoilla, sekä armeijalla. 260 000 euron rahoituksen saaneen hankkeen yksi päätavoitteista on tavoittaa myös kansainvälistä yleisöä.

Joonas Kapiainen SEUL:sta sanoo tiedotteessa seuraavasti: ”Elektronisen urheilijan polun rakentaminen luo vakaan pohjan kilpapelaamisen kehitykselle ja yhä ammattimaisemmalle urheilutoiminnalle. Lisäksi hanke tuo meidät lähemmäksi perinteisen urheilun lajikehitystoimintaa”.

Myös Kainuun prikaati pyrkii osallistumaan kilpapelaajien uran parantamiseen. Toistaiseksi kilpapelaajat ovat suorittaneet varusmiespalveluksen normaalisti ilman erityisoikeuksia. Tulevaisuudessa menestyvien harrastajien tilannetta pyritään parantamaan ainakin Kainuussa.
”Tavoitteena on suunnitella ja järjestää yhteistoiminnassa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kanssa e-urheilijoiden varusmiespalvelus vastaavalla tavalla kuin on tehty muiden Kainuun prikaatissa asevelvollisuuttaan suorittavien akatemiaurheilijoiden osalta”, sanoo eversti Rainer Peltoniemi, prikaatin esikuntapäällikkö.

Esimakua tulevasta tarjoaa jo tänä kesänä järjestettävä Nordic eSports-leiri. Kesä-heinäkuussa järjestettävälle leirille odotetaan jopa sataa osanottajaa, ja heidän on mahdollista ansaita leiriltä jopa kymmenen opintopistettä.

Kirsikkana kakun päälle leirillä pelataan 10 000 euron Counter-Strike: Global Offensive -turnaus Vuokatissa.

Lähteet: SEUL ry, iltasanomat