FBI on saanut kiinni virginialaisen miehen, jota syytetään useista organisoiduista ”swattauksista.”

”Swattaamisesta” on tullut yhä suurempi ongelma verkossa. Kyseisen ilmiön tunnusomaisin piirre on se, että uhrin kotiosoitteeseen hälytetään poliisit tekaistun syyn perusteella. Varsinkin Yhdysvalloissa ilmiöstä on muodostunut varsinainen ongelma, joka on pahimmillaan johtanut kuolemantapauksiin.

Tällaisista perättömistä hälytyksistä epäilty John William Kirby Kelley on FBI:n mukaan syytettynä useista järjestelmällisesti organisoiduista swattauksista pelaajia, sisällöntuottajia ja toimittajia vastaan. Vaikuttaa myös siltä, että Kelley on ollut mukana luomassa IRC-kanavaa nimeltä ”Deadnet.” Kanavalle on jaettu tietoja uhreista, ja heidän kimppuunsa on tämän jälkeen organisoitu perättömiä hälytyksiä.

Yksi Kelleyn uhreista on Twitch-striimaaja Andrea ”Cyberdemon531” Rovenski. Aseistautuneiden poliisien rynnäköllä striimaajan kotiin oli synkät seuraukset, sillä striimaajan mukaan tapaus vaikutti erityisesti hänen äitiinsä. Rovenski on sittemmin liittänyt päivän ”erittäin stressaavan tilanteen” äitinsä heikenneeseen hyvinvointiin.

FBI kiinnostui Kellystä erityisesti sen takia, että hänet liitettiin myöhemmin Old Dominion University -yliopistossa tapahtuneeseen pommi- ja ammuskelu-uhkaukseen. Lopulta hän jäi kiinni erään poliisille soittamansa puhelun ansiosta, sillä hän ilmeisesti käytti soittoon vahingossa omaa puhelintaan.

Mies on tutkimuksissa myöntänyt tehneensä perättömiä hälyytyksiä, ja hänet on sittemmin yhdistetty uusnatsijärjestö Atomwaffeniin.

Aiheesta uutisoi Dexerton.