Peliuransa jo lopettanut Jacob ”Jake” Lyonin mukaan kehittäjät ovat unohtaneet pro-skenen kokonaan ja keskittyvät vain pelin kasuaaliin yleisöön.

Houston Outlawsissa ennen lopettamistaan pelannut Lyon kertoi mielipiteensä Twitch-lähetyksessään. Hänen mukaansa nykymenolla ainut keino huipputason pelien tasapainottamiseen olisi hahmobannien systeemi.

MOBA-peleistä tunnettu systeemi mahdollistaisi yhden tai kahden hahmon bannaamisen per kartta, ja toisi Overwatchin huipputason peleihin kaivattua metapelin muutosta. Systeemiä on kokeiltu muutamissa turnauksissa, mutta sitä ei ole koskaan nähty virallisissa peleissä.

Lyonin mukaan ammattitason pelien täytyy itse puuttua tällä keinolla pelin tasapainotukseen, koska Blizzard ei sitä suostu tekemään. Hänen mukaansa kehittäjät keskittyvät vain pelin kasuaaliin yleisöön, eivätkä huomioi Overwatchia ammatikseen pelaavia pro-pelaajia ja huipputason pelejä seuraavaa suurta yleisöä.

Pelin päivitykset tapahtuvat pro-pelien näkökulmasta liian harvoin, ja niissä keskitytään kyseisten pelaajien näkökulmasta aivan vääriin asioihin. Jos kehittäjät haluavat jatkaa peliä satunnaisesti pelaavien pelaajien pelikokemuksen kehittämiseen, niin Lyonin mukaan hahmobannit ovat paras keino pitää huipputason pelit myös tuoreina ja mielenkiintoisina.

 

Lähde: Dexerto.com.

Kuva: Blizzard Entertainment.