Viikonloppuna alkanut Fortniten Summer Skirmish -turnaus aloitti pelin kauan odotetun ja virallisen turnausmuotoisen pelaamisen. Skirmish kestää yhteensä kahdeksan viikkoa ja yhteensä jaettavaa palkintorahaa on tarjolla kahdeksan miljoonan dollarin verran. Viikonlopun turnauksessa pottina oli 250 000 dollaria, mutta suurista summista huolimatta avaustapahtuma meni täysin puihin.

Pelimuotona ensimmäisessä Skirmish-turnauksessa oli tarkoituksena pelata kymmenen duo-pelimuodon peliä. Kuitenkin jo neljännen ottelun aikana pelin palvelimet alkoivat takkuilla. Pelaajat kokivat ongelman tökkivänä pelaamisena ja lagipiikkeinä, jotka vaikeuttivat pelaamista ja aiheuttivat turhia kuolemia.

Neljännen pelin päätteeksi Epic päätti pistää pillit pussiin ja turnauksen järjestäjät vihelsivät pelin poikki. Päätöksellä pyrittiin epäilemättä estämään turnauksen muuttuminen täydelliseksi fiaskoksi. Tästä huolimatta moni pelaaja ja ottelun katsoja oli tyrmistynyt monen miljoonan dollarin turnaussarjan avaustapahtuman kömpelyydestä.

Neljän toteutuneen pelin perusteella Epic valitsi kolme menestyneintä joukkuetta:

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli