HAVUn NHL-joukkue koki muutoksia sen jälkeen, kun ECL 11 Elite -kausi päättyi pettymykseen. eUrheilu.org haastatteli uransa lopettanutta Wille ”willekunq” Juntusta ja voit lukea sen alhaalta.

HAVU koki lievän pettymyksen ECL 11 Eliten välierässä, sillä hREDS tiputti joukkueen juuri ennen finaalia lukemin 4-2. Runkosarjassa toiseksi sijoittunut HAVU Gaming tähtäsi huipulle, mutta sitä ei ollut kirjoitettu tähtiin.

Samaan aikaan legendaarisen puolustajan Wille ”willekunq” Juntusen kipinä kilpapelaamiseen oli sammumassa, joten kyseessä oli erinomainen hetki tehdä muutoksia. Juntunen ripustaa hokkarit naulaan ja Hannes ”Hansulinho” Kettunen siirtyy todennäköisesti takaisin maalivahdin tontille. Uusista pelaajista ei ole virallista tietoa ja HAVU etsii edelleen varsinkin oikeaa laitapuolustajaa.

Written In The Stars

@SKY_NHL
🚨⚠️

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Haastattelussa Wille ”willekunq” Juntunen

Yksi NHL-pelisarjan parhaista puolustajista on laittamassa 27-vuotiaana virtuaaliset hokkarit sivuun. Tämä on erinomainen hetki päästää oululainen itse ääneen kertomaan mistä kaikki lähti käyntiin.

– Aloitin pelaamisen Sega-konsolilla nuorena ja ensimmäiset muistikuvat löytyy NHL 99 -pelistä, kun löi Dallas Starsin Jere Lehtisellä maaleja Detroitin Dominik Hašekin verkkoon. Ei se kipinä kilpapelaamiseen ihan sillon lähtenyt, mutta aina on jotain pelattu sen jälkeen.

– Kilpailullinen pelaaminen alkoi ehkä NHL 16 -pelissä pienien sattumien kautta, kun tapasin HAVUn Dominoinnin (Risto Järvi). Sieltä kaikki lähti ja pidän häntä isona mentorina minun peliurallani.

Pitkältä uralta löytyy useita mieleenpainuvia hetkiä ja nyt pitää kertoa muutama.

– Uran mieleenpainuvin hetki on varmaan ensimmäinen LAN-turnauksien voitto Tampereen Lantrek -tapahtumassa, kun voitettiin ECL (European Championship League) yhdessä. Kaikki livetapahtumat missä on saanut olla mukana ovat olleet hienoja kokemuksia.

– Ehkä oikeasti mieleenpainuvin hetki tapahtui vähän negatiivisessa mielessä, kun otin vahingossa väärän ohjaimen pöydältä eSHL -liigan välierässä ja vastustaja teki maalin, Juntunen naurahtaa.

Jos haluaa samalle tasolle mitä Wille, niin mitä kannattaa tehdä? Mikä oli konkarin salaisuus? Mitä vinkkejä uusille puolustajille?

– Omasta mielestäni skenessä on paljonkin parempia pelaajia, kuin minä ainakin nykyään. Vinkkeinä esimerkiksi liikuta kiekkoa, pelaa fiksusti, pelaa paljon, jutelkaa joukkueena ja tiimipelaaminen vaikuttaa varmaan kaikkein eniten siihen, miltä pelaajat ympärillä näyttää. Mutta ehkä kaikista tärkeintä on se, että pelaa isolla munalla tilanteet eikä mieti liian tarkkaan mitä tekee. Kuhan pelaa, se oli ehkä minun salaisuus.

Suomen NHL-skene on ollut mukavassa nosteessa. Onko peli menossa 6vs6 -suuntaan vai löytyykö 1vs1 -pelimuodosta tulevaisuus?

– Nään Suomen änäriskenen tulevaisuuden tosi valoisana ja toivoisin, että enemmän oikean jääkiekon parissa olevat seurat sekä organisaatiot panostaisi kunnolla e-lätkään. Tuossa on oikeasti paljon potentiaalia varsinkin nyt korona-aikana, kun ei tarvitse liikkua mihinkään ja hyvillä selostajilla saadaan h*lvetin viihdyttäviä lähetyksiä aikaiseksi. Toivon, että 6vs6 -pelimuoto olisi tulevaisuus ja siihen päin skene on ollut jo menossa lähiaikoina.

HAVU pelasi hyvän runkosarjan, mutta hREDS otti välierässä hieman yllättävän voiton. Mitä tapahtui?

– Meillä tuli ehkä liian hyvä mieli runkosarjan jälkeen, kun on ollut isoja muutoksia joukkueessa. Muutoksilla on ollut itselleni tosi paljon väliä, sillä Puantso (Ilmari Lehkonen) on ollut minun kanssa samalainen persoona pelien aikana. Pelaa tosissaan, mut ei liian totisesti.

– Pelattiin monta hyvää peliä siinäkin sarjassa, mutta myös monta huonoa. hREDS oli tarvittavissa paikoissa parempi ja pakko antaa propsit FinKonnalle (Mika Paasikontu) isoista torjunnoista oikeissa paikoissa. Henkilökohtaisesti pelasin uran huonoimman kauden, niin siinäkin voi olla iso syy miksi hävisimme, mutta en osaa sanoa mitä olisi pitänyt tehdä joukkueena paremmin.

Uran huonoimman kauden jälkeen edessä oli uran lopettaminen. Mikä sai tähän päätökseen?

– Minulla ei enää ole sitä samaa tunnetta ja ei jaksa pelata. En osaa sanoa kipinän loppuun palamiselle mitään tiettyä syytä, mutta pelaaminen ei ole tuntunut yhtä hauskalta kuin ennen. Ei ole joukkuettakaan kohtaan oikein, että joku ei oo samalla tavalla motivoitunut, niin ajattelen myös ehkä tiimikavereita, että sais sellaisen mukaan, joka on valmis panostamaan 110% pelaamisen, sillä sitä huipulla oleminen vaatii.

Tulevaisuus on auki, mutta elämä kilpapelaamisen jälkeen jatkuu.

– Tulevaisuudessa on todella paljon enemmän vapaa-aikaa, joten jatkan kyllä kaikkien pelien pelaamista. Olen joskus striimaillut, niin ehkä alan tekemään sitä vähän aktiivisemmin. Se on aina ollut mukavaa, kun pääsee keskustelemaan kaikkien katsojien kanssa. Mutta pelaamisen lisäksi töitä, salilla käymistä ja tyttökaverin kanssa olemista.

Miten 27-vuotias oululainen tekisi NHL-videopelistä paremman?

– EA Sports voisi olla enemmän kehittämässä omaa peliään ja sen skeneä. Tällä hetkellä EA ei tue 6vs6 -skeneä yhtään, eikä anna sille mielestäni minkäänlaista arvoa.

Loppuun Juntunen kertoi terveiset faneille ja vanhoille joukkuetovereilleen.

– Faneille sen verran, että jos kipinä syttyy joskus ja tuntuu että pärjää vielä, niin on mahdollista että teen paluun. Jos innostun striimaamaan, niin tulkaa morottelemaan meikää. Pelikavereille isot tsempit tuleviin koitoksiin ja pärjäätte kyllä ilman muakin pelikentillä. Kesäl nähään äijät, ootte kaikki ihan timanttia.

Ota eurheilu.org seurantaan Twitterissä.

Kuva: Willekunq Instagram