Perjantapörinät on e-urheilu.orgin viikkokatsaus interwebtuaalisen todellisuuden muikeimmista ja viihdyttävimmistä löydöksistä koskien elektronista urheilua ja pelimaailmaa yleensä.

Julkimoista yritetään päivittäin löytää aina uutta uutisoitavaa ja välillä tällaiset yritykset saavuttavat varsin erikoisia ilmenemismuotoja.

Tällä viikolla hämennystä aiheutti Digiday UK:n uutinen siitä, miten maailman seuratuin YouTube -tähti Felix Kjellberg, eli PewDiePie, olisi valehdellut sponsori-suhteesta autovalmistaja Volvoon. Tähän päätelmään verkkojulkaisu oli tullut tarkasteltuaan Tube-tähden vanhoja videoita, joista todellakin yksi oli nimetty otsikolla ”SPONSORED BY VOLVO”.

Kyseessä on vuoden vanha videoa, jossa Felix pelaa Playerunknown’s Battlegroundsia. Tuolla videolla hän ajelee ympäriinsä pelissä ja toteaa, selkeästi huumorilla, että video on Volvon sponsoroima.

Tästä innostuneena Digiday UK otti yhteyttä autovalmistajaan kysyäkseen, oliko video heidän sponsoroimansa. Kenellekkään tuskin tulee yllätyksenä, että vastaus oli kieltävä. Tämän jälkeen toimitus otti yhteyttä PewDiePien edustajaan kysyäkseen aiheesta, minkä jälkeen vastausta ei kuulunut. Ainoastaan videon nimi vaihtui uuteen muotoon ”SPONSORED BY SAAB”.

Vastoin kaikkea tervettä järkeä Digiday päätti ottaa yhteyttä vielä Saabiin, kysyäkseen onko video nyt heidän sponsoroimansa. Jälleen vähemmän yllättäen Saabin tiedottaja totesi, ettei hän ollut lainkaan tietoinen tilanteesta.

Vaikka Felix Kjellberg on hyvin kiistanalainen hahmo, kyseessä tuskin on hänen ovela yrityksensä saada uusia sponsoreita taakseen valehtelemalla. Tubettaja vastasi nopeasti aiheeseen omalla videollaan:

https://www.youtube.com/watch?v=_q9jl9lPjNs