Mobiilipelit ovat suomalaisten pelinkehittäjien erikoisalaa ja tästä erinomaisena esimerkkinä toimii Critical Ops –peli. Vaikka kyseinen teos ei ole vielä saavuttanut lopullista julkaisuversiota, on peliä silti ladattu jo yli 40 miljoonaa kertaa.

Suomalaisittain hieno uutinen kuultiin, kun pelin kehittänyt kajaanilainen pelifirma Critical Force oli saanut kerättyä yhteensä 5,45 miljoonan euron suuruisen rahoituksen Business Finlandilta. Summalla on tarkoitus luoda peliin aktiivinen elektronisen mobiiliurheilun ekosysteemi ja kehittää skaalautuvaa tuotantoalustaa, jolla nopeutetaan muiden studion pelien kehittämistä.

Vaikka lopullinen versio Critical Opsista on vasta tulossa, on pelin ympärillä pyörivä elektroninen mobiiliurheilu jo nyt täyttä totta, sillä tulevana viikonloppuna Critical Ops nähdään yhtenä lajina Amazon Mobile Masters -turnauksessa Seatlessa. Yhteenlaskettu palkintopotti osallistuneille joukkueille on muikeat 40,000 dollaria ja samalla tapahtumassa julkistetaan uusi Spectator Client, jonka avulla turnauksen järjestäjät pääsevät helpommin tarkkailemaan pelin tapahtumia.

Näyttää yhä selvemmin siltä, että e-urheilu on tullut jäädäkseen mobiililaitteille. Esimerkiksi supersuositut Fortnite ja PUBG ovat myös siirtyneet Android ja iOS ympäristöön. Tämän lisäksi ensimmäiset nestejäähdytteiset luurit ovat jo suunnittelussa.