Suomen Urheiluliitto (SUL) ja Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL) ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka mukaan Suomen ja Ruotsin välinen e-urheilun maaottelu otellaan jatkossa yleisurheilun Ruotsi-ottelun yhteydessä.

Yleisurheilun ja e-urheilun Ruotsi-ottelut nähdään Olympiastadionilla 2024.

– Olen äärimmäisen iloinen ja ylpeä, että saamme usean vuoden hyvän yhteistyön jälkeen myös näin konkreettisen yhteisen aloitteen e-urheilun kanssa eteenpäin. Elektroninen urheilu on voimakkaassa nousussa niin harrastamisen kuin laadukkaan tapahtumatuotannonkin suhteen, mikä näkyy myös lajin valtavassa kaupallisessa potentiaalissa. Perinteitä kunnioittaen meidän tulee myös uudistaa Olympiastadionin maaottelumme modernimmaksi. E-urheilun avulla pystymme tavoittamaan aivan uusia yleisöjä, jotka eivät aikaisemmin ole kokeneet yleisurheilua omana urheilumuotonaan harrastaa tai seurata, kommentoi SUL:n puheenjohtaja Sami Itani tiedotteessa.

– Yleisurheilu on Suomen suurimpia urheilulajeja ja Ruotsi-ottelu maan suurimpia urheilutapahtumia. E-urheilu on yksi maailmanlaajuisesti nopeimmin kasvavia urheilumuotoja ja Suomi on yksi maailman parhaista e-urheilumaista. Urheilun ja urheiluviihteen maailma muuttuessa vauhdilla, muuttuvat samalla tavat katsoa urheilua ja urheilijoiden tavat harrastaa. Tiedämme, että monien lajien Suomen parhaat urheilijat ovat intohimoisia pelaajia ja he käyttävät e-urheilun lajeja hyvinvointinsa ja palautumisensa välineenä oman päälajinsa ohella. Lisäksi monet Suomen menestyneimmät e-urheilijat ovat eri urheilulajien lahjakkaita urheilijoita. Haluamme monimuotoistaa sen, miten ymmärrämme pelaamisen merkityksen ja roolin meidän kaikkien elämässä sekä normalisoida e-urheilun osaksi yhteiskuntamme normeja, kommentoi SEULin varapuheenjohtaja Otto Takala.

SEUL ja SUL näkevät lajiliittojen välisen yhteistyön erittäin tärkeänä ja pitävät Ruotsi-ottelun järjestämistä yhdessä erinomaisena esimerkkinä liittojen välisestä hyvästä yhteistyöstä.

– Me emme kilpaile yhdenkään lajin harrastajista vaan näemme, että voimme elää minkä tahansa lajin kanssa sopuisaa yhteiseloa sanoo SEULin puheenjohtaja Ville Qvist.

– Toivommekin, että nyt nähtävä Ruotsiottelu olisi esimerkkinä myös muille lajiliitoille siitä, että yhteistyössä voi saada aikaiseksi jotain entistäkin parempaa ja hienompaa” hän jatkaa.

Itani on samoilla linjoilla.

– Haluamme Urheiluliitossa laajentaa Ruotsi-ottelua tulevaisuudessa uusiin lajeihin, ja tämä on meiltä erinomainen päänavaus. Yhteistyössä SEULin kanssa olemme saaneet nyt ensimmäisen yleisurheilun ulkopuolisen Ruotsi-ottelun ja tulevaisuudessa toivomme, että muutkin tarttuvat tähän mahdollisuuteen vaalia ja uudistaa maaottelua Suomi-urheilun hienona instituutiona.

Lähde: SUL:n ja SEUL:n tiedote