Asiat tapahtuvat nopeasti Counter-Striken maailmassa ja vaikka miljoonan dollarin MLG Columbus on yhä tuoreena mielessämme, niin on jo aika katsoa seuraavaa suurta turnausta. DreamHack Open Malmö alkaa tämän viikon tiistaina Ruotsissa ja osanottajista puuttuvat MLG:n kilpakumppanit, Olof “Olofmeister” Kajbjerin Fnatic ja Ladislav “GuardiaN” Kovacs loukkaantumisten takia. Käymme hieman läpi ennakko-odotuksia turnauksesta.

Saako Luminosity toisen voiton samalle kuukaudelle

Brasilialaiset kohtaavat saman ongelman, kuin vaikeuksissa ollut EnVyUs DreamHack Open Cluj-Napocan jälkeen. On helpompi nousta huipulle, kuin pysyä siellä ja on vaikea löytää parempaa motivaatiota, kuin maailmanmestaruuden saavuttaminen. Ei ole mitään todisteita, että sama toistuisi tällä kertaa Luminosityn kohdalla, mutta asia on syytä pitää mielessä. Gabriel “FalleN” Toledo johtaa joukkueensa Malmöhön vahvana ennakkosuosikkina Fnatcin ollessa pois ja Na’Vi:n pelatessa ilman supertähteään. Joukkue on erittäin valmis vain muutamalla heikolla kohdalla, mutta useammat joukkueet yrittävät löytää ne ennemmin, tai myöhemmin ja jotkut onnistuvat siinä. Huijaat itseäsi, jos luulet, ettei threat ole viettänyt tuntikausia miettien, kuinka päihittää Marcelo “coldzera” Davisin tiimi seuraavalla kerralla, eikä hän ole yksin. Joka tapauksessa brasilialaiset ovat selkeä ennakkosuosikki. Jotkut joukkueet pääsivät lähelle Columbuksessa, mutta se ei riitä.

Näyttää siltä, että Timothée “Devil” Démolom pysyy EnVyUsin mukana, eikä muutoksia rosterissa ole näkyvissä. Voidaan odottaa, että Vincent “Happy” Cervoni Schopenhauer ja kumppanit pyrkivät ajamaan hänet nopeasti sisään peliin sen sijaan, että hänet laitettaisiin vain Fabien “kioShiMa” Fieyn spotteihin toivomalla parasta. Valitettavasti joukkueella ei ole ollut paljoa aikaa harjoitella viimeisten muutosten jälkeen ja DreamHack Open Malmön alkaessa vain viikko tiimin kotiin paluun jälkeen MLG Columbuksesta, on todennäköisyys suureen muutokseen joukkueen pelissä Ruotsissa melko pieni.

Monet odottivat Tyloon olevan suosikki Aasian minorissa MLG Columbukseen, mutta Wu “qz” Quanin VAC banni esti joukkuetta osallistumasta. Kuitenkin joukkue dominoi DreamHack Open Malmön karsintoja ja nyt sillä on ensimmäinen kansainvälinen mahdollisuus CS:GO:ssa näyttää osaamisensa. CyberZen, tiimin kiinalainen kilpailija näytti varsin hyvältä SL i-League StarSeriesin XIV Finalseissa laittaen kunnolla vastaan G2:lle ja vieden jopa kartan. Tyloo, vuoren Cai “fancy1”Lu Yun johtamana on näyttänyt vahvemmalta kansallisissa kilpailuissa ja saattaa pärjätä vielä paremmin maailman parhaita tiimejä vastaan. Pitämällä mielessä, kuinka hyvä tämä joukkue on, voi Malmöstä odottaa mielenkiintoisia tarinoita.

Playoffs

Tässä on tiimit, joiden odotetaan päätyvän playoffeihin, vaikka kumpikaan ei ole suosikki niihin. Jälkimmäinen on samassa ryhmässä Virtus.pron, FaZen ja EnVyUsin kanssa, jotka ovat haavoittuvimpia joukkueita juuri heidän yläpuolellaan rankingissa. Mousesportsilla taas on paremmat mahdollisuudet Liquidia vastaan. Voi toki olla mahdollista, että kaikki menee pieleen ja Malmö jää vain taas yhdeksi pettymykseksi ansioluettelon pohjalle.
Mousesportsilla on kovat paineet, koska useat tiimit ovat osoittaneet kiinnostusta ostaa Nikola “NiKo” Kovacsin sopimus. Tempo Storm on kilpailukykyisempi joukkue, joka näytti loistavaa Counter-Strike -pelaamista Katowicessa. Näiden kahden joukkueen ympärillä on enemmän kysymyksiä, kuin vastauksia ja siksi niiden matkaa DreamHackissa on jokaiselle mielenkiintoista seurata. Ei pelkästään joukkueiden faneille.

Saako Team Dignitas nousuvaihteen päälle

Tanskalaiset Mathias “MSL” Lauridsenin johdolla kokivat kovia ESL Barcelonan jälkeen. Joukkue hävisi MLG Columbuksen karsinnoissa Renegadesille ja Coud9:lle ja heidät eliminoitiin neljännesfinaaleissa Copenhagen Gamesissä bulgarialaisen E-Fragin toimesta. E-Frag ei yleensä saa edes koko rosteriaan kasaan turnauksiin. Viime viikkoina Dignitas on kuitenkin varmistanut paras kolmesta voitot EnVyUsista ja Virtus.prosta, vaikka kumpikaan ei ole juuri vakuuttanut viime aikoina, mikä voi myös merkitä joukkueiden paluuta huipulle. MSL sanoi Twitterissä, että hän ei pidä Astraliksen ja Nip:n kohtaamisesta, jotka ovat suosikkeja jatkoon ryhmä C:stä. Tämä on täysin ymmärrettävää. Tämä Dignitasin rosteri ei ole koskaan voittanut karttaa kumpaakaan vastaan. On epätodennäköistä, että he menestyvät, mutta harjoittelulla ja kunnon valmistautumisella se ei ole mahdotonta.

Miten Kenneth “koosta” Suen debyytti Liquidissä lähtee sujumaan

Liquidin 19-vuotias AWPer, joka siirtyi Selflessistä korvaamaan Eric “adreN” Hoagin, kohtaa valtavat paineet kansainvälisessä debyytissään Liquidin joukkueessa. Korkeista odotuksista ja koostan kansainvälisestä kokemattomuudesta huolimatta Liquid onnistui pääsemään top 4:n joukkoon MLG Columbuksessa, vaikka he hukkasivat 15 karttapistettä Luminosityä vastaan neljnnesfinaalissa. Joukkueen on vaikeaa, jos ei mahdotonta ylittää tasoaan näin kovassa turnauksessa, kuten Malmö on. Liquidin täytyisi voittaa kaikki pystyäkseen ylittämään esityksensä Columbuksessa. Koosta ei ole kuitenkaan lyhytnäköinen pelaaja ja tiimin, sekä fanien on hyvä pitää tämä mielessä, kun he seuraavat joukkueen kehittymistä. On vaikea kuvitella, että Oleksandr “S1mple” Kostyliev ei ottaisi AWPia, jos Liquid on tappiolla. Hän on yksi maailman nopeimmista snipereista. Tämä joukkue ei sovi paperilla yhteen, mutta hullummillakin kokoonpanoilla on menestytty tässä lajissa.

Muut menestyjäehdokkaat

Muut titteliä tavoittelevat tiimit ovat Virtus.pro ja Astralis. Puolalaiset eivät ole näyttäneet hyvältä tänä vuonna, mutta pelit Columbuksessa antoivat faneille toivoa. Joukkue onnistui säikäyttämään Luminosityn ja se oli ainoa tiimi, joka pystyi viemään kartan brasilialaisilta tapahtumassa. Joukkueen tavoitteet ovat todella korkealla, tai ainakin niiden pitäisi olla, mutta niihin pääseminen näyttää koko ajan vaikeammalta. Pasha on ollut heikkona lenkkinä pidempään, kuin joukkue itse ja Janusz “Snax” Pogorzelskin ottaessa Filip “Neo” Kubskin AWP -roolin silloin tällöin kertoo vain siitä, että joukkue ei itsekään tiedä, mitä tehdä. Siihen kun lisätään Wiktor “TaZ” Wojtasin avautuminen Facebookissa, niin näyttää melko selvältä, että tältä joukkueelta puuttuu johtajuus. Joskus liian samanarvoiset tiimin jäsenet voivat olla heikkous. Pieni häivähdys diktatuuria voisi tehdä Virtus.prolle hyvää.

Lähde: espn.go.com