Striimaajan ja entisen ammattipelaajan mielestä liigan muutokset saattavat koitua sen kohtaloksi.

Vain muutama viikko ennen Overwatch Leaguen alkua Activision Blizzard tiputti pommin ja kertoi sopineensa yhteistyösopimuksen Googlen kanssa ja siirtävänsä muun muassa OWL-lähetykset yksinoikeudella YouTubeen.

LUE MYÖS: Call of Duty ja Overwatch -liigat siirtävät lähetyksensä yksinoikeudella YouTube Gamingiin

Entinen ammattipelaaja Daniel ”Dafran” Francesca kommentoi lähetyksessään muuttoa, ja totesi olevansa huolissaan liigan tulevaisuudesta. Hänen mielestään OWL saattaa tavoittaa YouTubessa uusia ja laajempia yleisöjä, mutta hän oli samalla myös erittäin skeptinen asian suhteen.

”Saatamme yllättyä. YouTubessa on paljon ns. tavallisia tallaajia…”, Dafran pohti. ”On myös iso todennäköisyys, että liiga vain kuolee kokonaan. Jep, Overwatch Leagua voi vaan täysin kuolla.”

”Nämä ovat pelottavia aikoja Overwatch Leaguelle”, Dafran jatkoi. Liigalla on tosiaan tänä vuonna paljon todistettavaa ja aiemmista vuosista on tapahtunut paljon muitakin muutoksia kuin lähetysalustan muutos. Huolenaihetta on aiheuttanut myös erittäin suosittujen lähetyspersoonien kaikkoaminen ja näiden lähtöjen takana olleet erimielisyydet liigan johdon kanssa.

LUE MYÖS: Overwatch Leaguen juontajakato jatkuu edelleen

Erityisesti joukkuiden kannalta eniten vaikutusta tulee kuitenkin olemaan vaihdolla kotipeli-isännöintiformaattiin, jossa jokainen joukkue isännöi kaksi kotipeliviikonloppua. Joukkueet tulevat siis matkustamaan ympäri maailmaa runsaasti kauden aikana. Ensimmäisenä pelejä isännöivät New York Excelsior ja Dallas Fuel, kun pelit starttaavat helmikuun 8. päivä.

 

Lähde: Dotesports.com.

Kuva: Robert Paul / Getty Images for Blizzard Entertainment.