Useat CS:GO-ammattilaiset ovat tyytymättömiä Valven päätökseen kieltää valmentajien läsnäolo RMR-otteluissa.

Valve julkaisi eilen suunnitelmansa koskien CS:GO-vuoden 2021 Major-karsintaturnauksia. Tämän lisäksi, pelijätti kertoi antavansa viime vuonna huijaamisesta kiinni jääneille valmentajille rajut rangaistukset.

Lue lisää:

Suunnitelmat toivat muutoksia myös itse valmentamiseen. Valven uusien sääntöjen mukaan, valmentajat eivät saa olla otteluissa mukana, eivätkä edes fyysisesti samassa tilassa pelaajien kanssa, kun he pelaavat RMR-otteluita.

Tämä aiheutti suuria reaktioita useissa pelin ammattilaisissa. Monet eivät ole tyytyväisiä uuteen sääntöön ja pitävät sitä epäreiluna valmentajille, jotka eivät käyttäneet skandaalin aiheuttanutta kamerabugia ikinä hyödykseen.

Astraliksen Danny ”zonic” Sørensen joka palkittiin viime vuoden parhaaksi e-urheiluvalmentajaksi – kommentoi asiaa lyhyesti ja ytimekkäästi.

Surullinen päivä Counter-Strikelle.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myös vuoden 2020 kolmanneksi paras pelaaja, Astraliksen Nicolai ”device” Reedtz kommentoi asiaa sarkastiseen sävyyn.

– Olen niin iloinen että Valve päätti rangaista kaikkia valmentajia, eikä vain niitä jotka huijasivat. Vaikuttaa ainoalta oikealta ratkaisulta! Rakastan Valvea ja Valve rakastaa valmentajia.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kriittiä saatiin kuulla myös Astraliksenkin rivien ulkopuolelta, Evil Geniusesin valmentaja Wilton ”zews” Pradon kommentoitua asiaa myöskin sarkastisesti, särkyneellä sydämellä ja vihan tunteiden kuohuttamana.

– En tehnyt mitään väärin ja minua rangaistaan samalla tavalla. Se on sydäntä särkevää ja raivostuttavaa samanaikaisesti. Kiitos kaikille jotka tiesivät / käyttivät tätä bugia hyödykseen. Kiitos @CS:GO, joka ei voi edes tunnistaa omaa syyllisyyttään tässä asiassa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myös omaan toimitisijakieltoonsa lyhennystä vastikään saanut saanut Ninjas in Pyjamasin ex-valmentaja Faruk ”pita” Pita twiittasi asiasta, ilmaisten pettymyksensä CS:GO:n pelinkehittäjien surkeaan kommunikointiin yhteisönsä kanssa.

– Vihaan sanoa tämän ääneen, mutta @CS:GO:ta hoidetaan niin huonosti että se on perseestä. En tiedä teistä, mutta se fakta, että Valorant on avannut Discord-kanavan johon minutkin on pyydetty (EN OLE IKINÄ KOSKENUT KOKO PELIIN) ja siellä on 20+ Riot Gamesin työntekijää aina valmiina, saa minut CS-fanina voimaan pahoin. Ryhdistäytykää nyt helvetti @CS:GO.

Jos twiitti ei näy, voit lukea sen täältä.

Lue myös: Kommentti: Valven välinpitämättömyys avaa Valorantille ovia Jampin johdolla

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kuva: Dreamhack – Adela Sznajder