Kommentti: Valven välinpitämättömyys avaa Valorantille ovia Jampin johdolla

© Kuva: ENCE

Tiistaina vahvistui Elias ”Jamppi” Olkkosen huhuiltu pelinvaihto, kun suomalaislupaus vaihtoi Counter-Strike: Global Offensivesta Riot Gamesin tekemään Valorant-peliin.

Varmistus Elias ”Jamppi” Olkkosen pelinvaihdosta nosti jälleen esille, miten isosta supertähdestä puhutaan. Jamppi hurmasi CS-fanit upeilla suorituksillaan ja potentiaalillaan, mutta Valven ja Jampin välinen kiistelty pelikieltosotku pilasi 19-vuotiaan nuorukaisen uran CS:GO:n parissa.

Jampin nimi on ollut aktiivisesti esillä lukuisissa e-urheilumedioissa, jotka ovat luonnollisesti nostaneet Jampin henkilöbrändin arvoa.

Lue myös:

Valven välinpitämättömyys

Jampin CS:GO-uraa on varjostanut teini-ikäisenä saatu VAC-pelikielto. Jamppi on kertonut kiellon tulleen hänen kaverinsa takia – jolle tämä oli myynyt vanhan Steam-tilinsä – jolla kaveri oli päätynyt myöhemmin huijaamaan. Koska tili on liitetty Jamppiin, on Valve asettanut tälle major-pelikiellon, jonka takia häntä ei voida nähdä CS:n arvostetuimmissa turnauksissa.

Jamppi menetti pelikiellon takia myös syksyllä 2019 sopimuksen OG:n kanssa, joka olisi tuonut hänelle 264 000 dollaria ansiotulot peruspalkkana.

Nuorukainen nosti viime keväänä kanteen Valvea vastaan, mutta tapaus ei edennyt odotetusti eteenpäin, eikä Valven välinpitämättömyys auttanut asiaa lainkaan.

Tämän takia ENCE myöskin penkitti Jampin, sillä organisaation tarkoituksena on menestyä kansainvälisesti hyvin. Tähän kuuluu luonnollisesti kahdesti vuodessa järjestettäviin major-turnauksiin osallistuminen.

Valven toiminnasta voidaankin päätellä, ettei heillä ollut mitään mielenkiintoa poistaa Jampin VAC-pelikieltoa, jonka seurauksena CS-skene menetti yhden pelin kuumimmista talenteista suurimmalle kilpailijalleen, Valorantille.

Jamppi on ensimmäinen eurooppalainen Valorant-supertähti

Ennen kuin aukaiset Twitterin ja lyöt sankollisen p*skaa niskaani, selitän lyhyesti mistä tässä on kyse.

Jamppi on noussut viime vuosien aikana kaikkien FPS-pelien fanien huulille, eikä sitä voi kiistää kukaan. Major-pelikielto ja taidot CS:ssä ovat nostaneet Jampin henkilöbrändin niin korkealle taivaisiin, että tällä hetkellä jokainen organisaatio miettii, miten saada tämä lupaus riveihinsä.

Jamppi julkisti tiistaina Twitter-videollaan Valorantiin vaihdon, joka sai useat e-urheilun ammattilaiset ja toimittajat suremaan hänen lähtöään CS:GO:n parista.

– CS menetti toisen ihmeensä. Jampilla oli kaikki, mitä tarvitaan top5-pelaajaksi nousemiseen. Hän jopa ehkä haastaa nykyiset huippupelaajat, DonHaci kirjoitti Jampin Twitter-videoon, jossa hän kertoo Valorantiin siirtymisestä.

Jamppi on ehdottomasti yksi Euroopan suurimmista Valorant-tähdistä, vaikka hänellä ei ole pelistä kokemusta kuin noin kuukauden verran. CS-tähden taitotaso, peliaggressiivisuus, pieni kokemus ja peliäly vievät hänet varmasti isoille areenoille Valorantin parissa. Jamppi tuo peliin mukanaan myös CS:stä kerätyn fanilauman, joka ulottuu kansainvälisille vesille asti.

Tämänhetkiset Valorant-tähdet ovat siirtyneet peliin useimmiten siitä syystä, että menestys CS:n puolella ei ole kukoistanut. Jamppi on puolestaan tälläkin hetkellä iso tähti CS:ssä, eikä ilman pelikieltoa siirto olisi ollut järkevä millään tavalla. Tämä tekee Jampista ensimmäisen Valorantin todellisen supertähden, josta tullaan varmasti vielä kuulemaan.

Jäämme odottelemaan innolla, mikä kaikista organisaatioista tulee nappaamaan Jampin riveihinsä.

Ilta-Sanomien mukaan Jamppi on saanut jo tarjouksia useilta organisaatioilta, mutta mitään ei ole vielä varmistettu.

Ota eurheilu.org seurantaan Twitterissä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.