Blizzardin uusi Overwatch -liiga kulkee nimellä Overwatch Open Division ja se on tarkoitettu pääasiassa amatööripelaajille. Open Divisioniin kuuluu useita avoimia turnaussarjoja, joissa pelaajat pääsevät haastamaan paremmin muiden joukkueiden lisäksi myös itsensä.

Tuhannet pelaajat ovat kilpailleet Blizzardin viimeisimmässä Overwatch liigassa, Overwatch Contendersissa. Overwatch Contendersissa Pohjois-Amerikkalaiset, sekä Eurooppalaiset joukkueet ovat kilpailleet lännen parhaan joukkueen tittelistä. Monet pelaajat ovat kuitenkin odottaneet perinteisempää ja enemmän amatööripelaajille suunnattua kilpailullista liigaa.

Uuteen Overwatch Open Divisioniin voivat osallistua pelaajat, jotka saavuttivat edellisellä kaudella (28. helmikuuta – 28. toukokuuta) Master -rankin. Open Divisionin ensimmäinen kausi pelataan jo kuluvan kesän aikana ja siihen osallistuneet joukkueet saavat Blizzard tililleen 10 dollaria ilmaista rahaa. Lisäksi playoffeihin ja palkintosijoille päässeille joukkueille on luvassa paljon suurempia palkintoja, tarkkoja summia ei kuitenkaan olla vielä julkaistu.

Overwatch Open Divisionin on tarkoitus jatkua myös tulevien kausien aikana. Aina edellisen kauden aikana Master rankkiin nousseet pelaajat voivat osallistua seuraavan kauden aikana pelattavaan Divisioniin. Lisäksi Blizzard on väläytellyt mahdollisuutta, että Open Divisionin parhaat joukkueet saisivat mahdollisuuden nousta Overwatch Contenderssiin, jatkossa ammattijoukkueille tarkoitettuun liigaan.

Ilmoittautuminen Open Divisioniin on parhaillaan auki ja lisätietoa siitä löydät täältä.

Lähde: Blizzard