Vain 15-vuotias FIFA-lupaus Anders Vejrgang kertoi mielipiteensä esportsin ja erityisesti virtuaalisen jalkapallon ikärajoituksiin, jotka rajoittavat hänen kilpailemista.

Uutistoimisto Reuters julkaisi haastattelun tanskalaisesta RBLZ Gamingin FIFA-supertähdestä ja voit lukea sen kokonaan tästä.

Anders Vejrgang on pelannut FIFA 21:n Weekend League -turnauksia ja dominoinut niitä lokakuusta lähtien. Hän on osallistunut 16 Weekend League -turnaukseen ja voittanut jokaisesta 30 ottelusta kaikki. Saldo on uskomaton 480-0 vaikka vastaan on tullut loistavia pelaajia.

Jos twiitti ei näy, niin voit lukea sen tästä.

Näiden lisäksi Vejrgang on osallistunut muutamiin pienempiin rahaturnauksiin ja ottanut hyviä tuloksia. Ongelmana kuitenkin on se, ettei 15-vuotias saa osallistua EA Sportsin virallisiin turnauksiin tai karsintoihin.

– Valitettavasti toistaiseksi en ole päässyt kilpailemaan suurissa turnauksissa, koska EA ei salli alle 16-vuotiaiden pelaajien osallistumista. En näe mitään syytä miksi nuoria pelaajia pitäisi estää osallistumasta virtuaalisen jalkapallon turnauksiin. Jopa Fortniten kaltaisessa pelissä MM-kisojen nuorimmat pelaajat olivat 13-vuotiaita. Taidon pitäisi olla ratkaiseva tekijä, ei mikään muu, Anders kommentoi Reutersin haastattelussa.

Tanskalainen on kerennyt todistaa taitonsa ja EA on varmasti huomannut hänet.

– Aloitin Weekend League -turnauksien pelaamisen 2-3 vuotta sitten. Olen voittanut useita paikallisia tapahtumia, voittamalla maani parhaita pelaajia. Tämän lisäksi onlinessa olen voittanut yli 20 turnausta tällä kaudella.

Anders on saanut paljon vihaa ja moni kommentti koskee sitä, että heidän mielestään nuori tanskalainen vain pelaa päivät pitkät. Totuus on kuitenkin toinen.

– Kauden alussa panostan enemmän aikaa pelin ymmärtämiseen ja oppimiseen. Pelasin keskimäärin noin 25 tuntia viikossa tuolloin. Tällä hetkellä se on laskenut noin 15 tuntiin viikossa.

– Ihmisillä on väärä tunne siitä, kuinka paljon aikaa tarvitaan huippupelaajaksi tulemiseen. Kyse ei ole pelattavien tuntien määrästä, vaan siitä, miten käytät ne.

Lue myös: Tälläinen oli ENCEn karanteeni Etelä-Koreassa – katso kuvat

Kuva: RBLZ Gaming

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.