ENCEn PUBG-joukkue matkusti Etelä-Koreaan valmistautumaan massiiviseen LAN-turnaukseen ja edessä oli kahden viikon karanteeniaika. Katso kuvat tästä.

Korona laittoi lähes kaikki LAN-turnaukset jäihin pitkäksi aikaa, mutta 5. helmikuuta käynnistyy massiivinen vähintään 3,5 miljoonan dollarin PUBG Global Invitational.S -turnaus.

ENCE on mukana ainoana suomalaisena joukkueena ja Saku ”SKUIJKE” Sajakoski kertoi eUrheilu.org’ille millaista elämä karanteenissa oli.

ENCEn PUBG-kokoonpanossa pelaavat Sakun lisäksi Daniel ”D1gg3r1” Luusua, Olli ”Tiikzu” Saarikoski ja Miro ”Rustanmar” Ruotsi. Valmentajana toimii Jari ”SENTEX” Sammalniemi.

Kahdeksan viikkoa kestävässä selviytymisturnauksessa mukana on 32 kutsuttua joukkuetta ympäri maailmaa. Seuraavien alueiden joukkueet osallistuvat koronan takia verkon välityksellä:

  • Kiina
  • Japani
  • Taiwan
  • Hongkong
  • Macao

ENCEn lisäksi suomalaisväriä turnaukseen tuo Team Liquidin Anssi ”mxey” Pekkonen.

Turnauksen formaatti on normaalista poikkeava. Kaikki alkaa Rank Decision -otteluista. 16 parasta joukkuetta etenevät seuraavalle viikolle, jolloin pelataan 16 Weekly Survival -ottelua. Ottelun voitosta joukkue lunastaa paikan Weekly Finaaleista, eikä heidän tarvitse osallistua Weekly Survival -otteluihin. Tämän myötä seuraavaksi paras Rank Decision -joukkue ottaa heidän paikkansa.

Weekly Finaalit tarjoavat puolestaan enemmän palkintorahaa ja niitä pelataan 10 ottelua. Lisätietoja formaatista löydät täältä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Haastattelussa Saku ”SKUIJKE” Sajakoski

ENCEn PUBG-joukkue oli kaksi viikkoa karanteenissa resort-hotellissa ja 28-vuotias Sajakoski avasi tilannetta.

– Matka sujui mukavasti. Muutama ylimääräinen pysähdys oli koronan takia, mutta eipä juuri mitään ihmeellistä.

Pelaajilla oli majoituksessa tietokoneet eli aikaa sai tapettua perus Netflixin katsomisen lisäksi harjoittelemalla.

– Karanteeni meni leppoisasti. Meillä oli tietokoneet, niin aika kului nopeasti.

Ruokapuoli hoidettiin järjestäjän toimesta, mutta parannettavaakin olisi ollut.

– Ruokaa tuotiin kolmesti päivässä ovelle. Aamupala 08.00, lounas 13.00 ja illallinen 18.00. Ruokaa ei saanut tilata eli sillä mentiin mitä sai. Ruoka muistutti vankilaruokaa, mutta oli hieman parempaa.

Karanteenin jälkeen joukkueet pääsivät hotelliin ja viettämään hieman normaalimpaa elämää.

– Ensimmäiset päivät menivät todella nopeasti. Käytiin nauttimassa korealaista ruokaa ja muutama olut.

PUBG Global Invitational.S on jättimäinen mahdollisuus menestyä ja päästä tienaamaan. PUBG Corporation on iskenyt palkintopotiksi massiiviset 3,5 miljoonaa dollaria, mutta potti kasvaa PGI.S 2021 -tavaroiden myynnin perusteella, sillä 30% jokaisesta ostosta menee suoraan palkintopottiin.

Mitkä ovat suomalaisten tavoitteet?

– Odotukset turnaukseen on menestyä ja pelata hyvää PUBG’ia, henkilökohtaisesti lähdetään haastamaan maailman parhaita ja tietysti voittamaan heidät. Kyllä on ollut ikävä LAN-turnauksia, toivottavasti saadaan järjestettyä näitä enemmän tänä vuonna, riippuen tietenkin koronatilanteesta. Tavoite on olla Euroopan paras joukkue.

Turnauksen virallisen trailerin näet tästä.

ENCEn PUBG-kokoonpano:

🇫🇮 Daniel ”D1gg3r1” Luusua
🇫🇮 Miro ”Rustanmar” Ruotsi
🇫🇮 Saku ”SKUIJKE” Sajakoski
🇫🇮 Olli ”Tiikzu” Saarikoski

🇫🇮 Jari ”Sentex” Sammalniemi (valmentaja)

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kansikuva: PUBG Corporation / ENCE
Muut kuvat: Saku ”SKUIJKE” Sajakoski