YouTube ja FACEIT ovat juuri ilmoittaneet uudesta yhteistyösopimuksestaan, jonka mukana Esports Championship Seriesin lähetysoikeudet siirtyvät YouTubelle. Se, kuinka pitkäksi aikaa ja millä summalla YouTube tulee ostamaan oikeudet, ei ole vielä selvillä.

Lehdistötiedotteessa FACEIT:n liiketoimintavastaava, sekä perustaja Michele Attisani kommentoi asiaa seuraavasti: ”YouTube pystyy tarjoamaan ECS faneille vertaansa vailla olevan katsomiselämyksen.” ”YouTube on ylivoimaisesti katsotuin alusta pelaajien keskuudessa koko maailmassa, ja se kehittää jatkuvasti toimintaansa, ja johtaa videoteknologiaa. Tästä syystä Esports Championship Series sopii loistavasti näytettäväksi YouTubessa.”

ECS otteluita nähdään ensimmäistä kertaa yksinomaan YouTubesta 25. maaliskuuta, kun ECS kolmannen kauden karsintaottelut alkavat. On kuitenkin vielä epäselvää omistaako YouTube oikeudet vain englanninkielisiin lähetyksiin. ECS:n kakkoskaudella nähtiin viralliset lähetykset myös venäjäksi, puolaksi, sekä portugaliksi. Lehdistötiedote ei myöskään selventänyt, kuinka pitkä kyseinen ”useavuotinen” sopimus tulee olemaan.

Youtuben mukaan kyseinen sopimus on yhtiön tähän mennessä merkittävin investointi kasvavaan eSports-alaan. Noin kuukausi sitten YouTube osti itselleen myös ESL Pro Leaguen englanninkieliset lähetysoikeudet.

Lähteet: thescoreesports, youtube. FACEIT