Apex Legends -pelin kehittänyt Respawn Entertainment on ottanut järeät toimet käyttöön huijarien käräyttämiseksi.

Respawn Entertainmentin community manager Jay Frechette kertoi Reddit-tiedotteessa, että yhtiö on bännännyt yli 350 000 Apex Legends huijaria. Tämä luku koskee ainoastaan PC-pelaajia, eli todellisuudessa lukema on vielä korkeampi.

Tiedotteessa korostetaan, että sota huijareita vastaan on jatkuva ongelma ja Respawn ottaa tämän ongelman erittäin vakavasti.

Respawn ei halua ymmärrettävistä syistä paljastaa kaikkea mitä yhtiö on suunnitellut helppoheikkien varalle. Kuitenkin yleisellä tasolla tarkoituksena on kasvattaa yhtiön anti-cheat tiimiä ja PC-pelaajille lisätään tulevaisuudessa mahdollisuus raportoida huijareista suoraan Easy-Anti-Cheat -ohjelmalle.

Huijareiden jallittamisen lisäksi Respawn lupailee muitakin viilauksia Apexiin. Yhtiön tavoitteena on pyrkiä vakauttamaan pelin PC-veriota, sillä osa käyttäjistä on valitellut pelin kaatuilusta. Lisäksi parranpärinää on aiheuttanut alkupelin hitaat serverit ja tähänkin ongelmaan Respawn lupaa etsiä ratkaisua.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli