Yhdysvaltalainen senaattori Josh Hawley on ehdottanut uutta lainsäädäntöä, joka pyrkisi estämään loot boxit ja muut ”manipuloivat” mikromaksut peleistä.

Hawley on Missourissa toimiva rebuplikaanisenaattori ja hän on tuominnut jyrkästi pelien mikromaksut. Hawley näkee, että nämä rahastuskeinot ovat suunnattu erityisesti lapsiin kohdistuviksi ja luonteeltaan manipuloiviksi.

Kun peli on suunniteltu lapsille, niin pelinkehittäjien ei tulisi sallia riippuvuudella rahastamista. Jos peli on puolestaan tarkoitettu aikuisille, niin sen pitäisi estää pelaajien pakonomaiset ostokset. Lasten pelaamista tietoisesti hyväksikäyttävien pelinkehittäjien tulisi joutua vastaamaan teoistaan oikeudessa”, Hawley toteaa antamassaan tiedotteessa.

Esimerkkinä hän käyttää Candy Crush -peliä, johon pelaajat voivat upottaa satoja dollareita.

Senator Hawley Press Office

@SenHawleyPress
Today, Sen. Hawley announced upcoming legislation banning the video game industry's use of "pay-to-win" and "loot box" monetization schemes → "They need to be upfront about what their games are actually doing, and they need to stop practices that intentionally exploit children."