Teepussitus (kuolleen vastustajan naaman päällä kyykistely) on puhuttanut ennenkin e-urheiluyhteisöä. Monet pitävät sitä vain harmittomana vastustajien piikittelynä, toisten ajatellessa sen olevan nöyryyttävää toimintaa, jolle ei ole tilaa ammattiympäristössä. Viime joulukuussa, Pohjois-Amerikan parhaaksi rankatun joukkueen pelaajat kertoivat saaneensa jopa tappouhkauksia kyseisen käytöksen takia.

Lue lisää: Valorant-ammattilaiset saivat tappouhkauksia teepussittamisen takia – ”Samat tyypit ovat iloisia että isäni kuoli”

Valorant Champions Tour -turnauksen järjestäjät ovat yrittäneet kieltää pelaajia teepussittamasta vastustajiaan. Kehotus on mennyt kuitenkin kuuroille korville, ainakin Eurooppalaisen G2 Esportsin kohdalla.

Vain hetki ennen G2:n ja Defusen välistä VCT Challengers -ottelua, postasi G2:n pelaaja Patryk ”paTiTek” Fabrowski Twitteriin kuvan pelin chatista, jossa turnausjärjestäjä pyysi pelaajia olemaan teepussittamatta ja ampumatta kuolleita vastustajia.

”Yksi lisätieto: Älä teepussita tai ammu kuolleita vihollisia ottelun aikana. Tällaista käytöstä ei haluta nähdä lähetyksessä,” kirjoitti turnausjärjestäjä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

G2-pomo Carlos ”ocelote” Rodriguez saapui pian kommentoimaan paTiTekin twiittiä koomiseen sävyyn, kehottaen organisaationsa pelaajia tekemään juuri päin vastoin, mitä turnausjärjestäjät olivat toivoneet.

”Toivottavasti tämä on trolli. Jos en näe tänään teepussittamista, menetän varmuudella järkeni,” kommentoi ocelote. ”Hoidetaan pomo,” vastasi paTiTek uskollisena G2:n jäsenenä.

G2:n oltua ottelun ensimmäisessä kartassa 9–0 johtoasemassa, twiittasi ocelote uudestaan: ”NYT V*TTU MENNÄÄN, TEEPUSSITA SITÄ N*RTTUA”.

plazmuś

@paTiTek
i got you boss

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nähtäväksi jääkin, aikooko Riot Games sakottaa ocelotea twiiteistään. Yhtiö on rangaissut ennenkin peliensä parissa työskentelevien organisaatioiden jäseniä kyseenalaisten kommenttien takia.

Aikaisemmin tällä viikolla, Team SoloMidin toimitusjohtaja sai sakot minimipalkkakommenttiensa takia. Vain muutama päivä myöhemmin, oli organisaation somevastaava vuorostaan kritiikin kohteena, twiitattuaan ”itsemurhameemin”.

Lue lisää:

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kuva: Riot Games