Vaikuttaa siltä, että jotkin Valorant-fanit eivät vain ymmärrä eroa kilpailullisen kiusoittelun ja aidon uhkailun välillä.

Pohjois-Amerikan -maailmanlistan 1. joukkue Sentinelsin pelaaja Michael ”dapr” Gulino kertoi saaneensa lauantaina tappouhkauksia, koska hän teepussitti (kyykisteli kuolleen vastustajan pään päälle) vastustajiaan First Strike -turnauksen semifinaalissa 100 Thievesiä vastaan.

”Sain tappouhkauksia koska teepussitin videopelissä,” kertoi dapr Twitterissä.

Tämän lisäksi joukkueen toinen pelaaja Shahzeeb ”ShahZam” Khan kertoi saaneensa itsekin uhkauksia.

”Samat tyypit tuntuvat olevan iloisia että isäni kuoli, koska painoimme näppäintä näppäimistöstämme. En edes usko että tein sitä [teepussitusta] enemmän kuin kerran koko ottelun aikana,” kommentoi alle viikko sitten isänsä menettänyt ShahZam.

Semifinaalin voittajaksi nousseen 100 Thievesin pelaaja Nicholas ”nitr0” Cannella kommentoi myöskin asiaa Twitterissä, kertoen hänen mielestään teepussittamisen tekevän pelaamisesta vain kilpailullisempaa.

”Kuvittele teepusittavasi ja häviäväsi, auts,” nitr0 twiittasi. Hän jatkoi kuitenkin kertomalla pitävänsä toimintaa vain kilpailuhenkisenä piikittelynä: ”Rehellisesti sanottuna se tekee siitä [pelaamisesta] vain kilpailullisempaa”.

Selvästi, kukaan pelaajista ei mieltänsä teepussittamisen takia pahoittanut ja otettiin se vain kilpailuhenkisenä piikittelynä. Toivottavasti myös hullaantuneet fanit ymmärtävät jatkossa pelaajien välisen loanheiton olevan osa e-urheilukulttuuria.

Tappouhkauksien lähettäminen ei ole puolestaan millään mittarilla hyväksyttävää toimintaa. Suomessa tappouhkauksen lähettäminen voi johtaa vankeusrangaistukseen.

Lue myös: Valorantin Suomen mestari paljastaa: ”Minulle tarjottiin 1000 euroa finaalin häviämisestä”

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kuva: DreamHack / ELEAGUE