Kaksi singaporelaista miestä on tuomittu korruptiosta, joka koskee ottelumanipulaatiota VALORANT-turnauksessa.

Toinen miehistä, Malcolm Chung Wai Kiat, on VALORANT-ammattilainen. Hänen rikoskumppaninaan oli Ryan Tan Shern, joka maksoi Chungille tahallaan häviämisestä vuoden 2020 Ignition Seriesin turnauksessa.

Tan lainasi Chungilta 1000 Singaporen dollaria (n. 700 euroa), mutta tuhlasi rahan uhkapeleihin eikä pystynyt maksamaan takaisin. Sen jälkeen Tan lainasi veljeltään 3000 dollaria ja siirsi ne Chungille.

Raporttien mukaan Chung käytti ne rahat lyödäkseen viisi vetoa oman joukkueensa häviämisen puolesta. Chung toimi RSG Resurgancen kapteenina, kun joukkue pelasi Epulze Royal SEA Cupissa syyskuussa 2020. Turnauksessa oli 25 000 dollarin palkintopotti.

Chungin joukkue hävisi kaikki kuusi karttaa ja jäi lohkovaiheessa viimeiseksi. Ottelumanipulaatio tapahtui raporttien mukaan, kun RSG kohtasi BlackBird Ignisin ja hävisi suoraan 0-2. Syyttäjän mukaan Chung pelasi tahallaan huonosti ja ohjeisti joukkuekavereitaan tekemään samoin.

Vedolla he ansaitsivat yhteensä noin 4860 euroa. Siitä noin 2530 meni Tanin veljelle, Chung piti 1880 euroa ja 450 euroa meni yhdelle Tanin ystävälle.

Tan passitettiin kuudeksi kuukaudeksi addiktoituneille tarkoitetulle leirille, kun taas Chung sai neljä kuukautta vankeutta.