Monet muistavat vuoden 2013 The International turnauksen, ja legendaarisen finaalisarjan. Aikaa siitä on vierähtänyt jo kahdeksan vuotta, mutta jokainen pitkän linjan Dota 2 fani muistaa tuon kyseisen sunnuntain, kuin eilisen. Mutta mihin legendaarisen organisaation rahkeet tällä kertaa riittävät? Onko joukkueella mahdollisuus voittaa historiansa toinen The International mestaruus? Selvitetään se seuraavaksi.

Alliance Pähkinänkuoressa

 • Perustettu: 12.4.2013
 • Maa: Ruotsi
 • Valmentaja:
 • Manageri: Maria ”Inverno” Gunina
 • Voitettua palkintorahaa: $4,956,666

The International 9 -turnaus päättyi Alliancen kohdalla varsin harmillisesti. Insania teki virheen main stagella ja draftasi vahingossa Gyrocopterin, joka koutui Alliancen turmioksi. The International turnauksen päätyttyä kokoonpano siirtyi Team Liquidin alle, jonka jälkeen Nikobaby, Limmp, 33, Handsken ja Fata hyppäsivät Alliancen pulkkaan. 33 sekä Fata jättivät joukkueen maaliskuussa 2020, ja heidät korvasivat Gambitista saapunut fng sekä TI3 mestarijoukkueesta tuttu s4.

Alliance TI10 Kokoonpano

 1. Niko “Nikobaby” Nikolov
 2. Linus “Limmp” Blomdin
 3. Gustav “s4” Magnusson
 4. Simon “Handsken” Haag
 5. Artiom “fng” Barshack

Joukkuetta valmensi vielä kesällä ppd, mutta pari kuukautta kestäneen pestin jälkeen ppd ilmoitti itse, ettei ole enää mukana joukkueen toiminnassa. Organisaatiosta löytyy kuitenkin varsin paljon osaamista, jonka myötä apua esimerkiksi valmennuksen kautta on varmasti.

Sitten itse suorituksiin. 2021 on ollut Alliancen osalta pienimuotoista vuoristorataa. Joukkue sai raavittua tarvittavan määrän pisteitä DPC kaudelta saadakseen suoran kutsun The International turnaukseen, mutta suorittamisen tasossa on ollut toivomisen varaa. Kesäkuun AniMajorissa Alliance jäi sijoille 9.-12. ESL One Summer 2021 turnauksessa joukkue oli kolmas, ja ESL One Fall 2021 sijoitus oli jälleen häntäpäässä, 7.-8. Mainittava on, että kaksi viimeistä turnausta on tullut päätökseen T1:sen käsittelyssä.

Valoakin kuitenkin tältä vuodelta löytyy, sillä toukokuussa Alliance onnistui voittamaan DreamLeague Season 15 DPC -turnauksen, jossa oli mukana mm. Team Secret, Team Nigma, Team Liquid sekä OG.

Lue myös: Quincy Crew Ennakko – Dota 2 TI10

Alliance paperilla

Viimeisen vuoden aikana joukkueen kapteeni s4 on tykännyt rakentaa paljon Marsin, Linan, Death Prophetin, Timbersaw:n, Lionin sekä Dragon Knightin ympärille. Näistä ainoa picki jonka kanssa voittoprosentti on alle 50% on Death Prophet (47%). Timbersaw on joukkueen paras hero 70% voittoprosentilla.

Joukkueen voittoprosentti samaiselta ajan jaksolta on 50% paremmalla puolella. Radiantilla 52%, ja Direnä 55%. Meta totta kai elää, mutta viimeisimmän patchin myötä esimerkiksi Death Prophet vaikuttaa todella vahvalta, joten mikäli näet Alliancen draftaavan DP:n ja Timberin pelatessaan Direnä, on Lady Fortuna joukkueen puolella.

Sitten viimeisenä, the Nikobaby factor. Vuoden 2019 The International turnauksen yksi suurimmista tarinoista oli Nikobabyn nousu Dota 2 fanien tietouteen. Bulgarialainen ykkösposition monsteri piti käytännössä yksin Mineskiä hengissä ja tuhosi joukkueita pelaamisellaan. Nyt ympärillä on parempi joukkue ja enemmän kokemusta, joten odotettavissa voi olla todella räiskyvää peliä.

Edellisen vuoden ajalta Nikobaby:n parhaimmat herot ovat:

 • Troll Warlord, 10 ottelua 80% voittoja
 • Phantom Assassin, 18 ottelua 67% voittoja.
 • Faceless Void, 16 ottelua 62% voittoja
 • Wraith King, 15 ottelua 67% voittoja
 • Lifestealer, 7 ottelua 57% voittoja

Summa summarum

Alliancelta löytyy riittävä määrä kokemusta sekä taitoa joukkueesta pärjäämiseen ja pitkälle menemiseen. Edessä tulee olemaan valtava määrä suuria esteitä, mutta mikäli joukkue pystyy nousemaan uudelle tasolle The Internationalissa, on sillä mahdollisuus haastaa ennakkosuosikit. Helppoa se ei tule olemaan, ja koko joukkueen pitää olla parhaimmillaan, mutta mahdollisuus hyvään tulokseen on olemassa. Onko Alliancella mahdollisuus voittaa TI? Mahdollisuus kyllä, mutta ohuen ohut se on. Top6 sijoitus olisi omissa kirjoissa joukkueelle se lottovoitto, johon on olemassa jonkin sortin realistiset todennäköisyydet.

Ota e-urheilu.org haltuun myös Twitterissä!