T1 on legendaarinen vuonna 2002 perustettu esports organisaatio, joka on tullut paremmin tutuksi League of Legendsin puolella. Kolminkertainen LoL:in maailmanmestari on nyt jahtaamassa ensimmäistä Dota 2 The Internationalin voittoa, ja mahdollisuudet siihen on olemassa.

T1 pähkinänkuoressa

 • Maa: Etelä-Korea
 • Valmentaja: Park ”March” Tae-won
 • Manageri: Vladislav Katunin
 • Voitettua palkintorahaa: $369,422

T1 Dota sai alkunsa elokuussa 2019, jonka jälkeen rosteri on elänyt todella paljon, mutta nyt näyttää silti, että voittava resepti on vihdoin löydetty. Kokoonpano koostuu kaakkois aasialaisista pelaajista, joista kaksi liittyi joukkueeseen vuonna 2020, ja loput kolme vuoden 2021 alkupuoliskolla.

T1 TI10 Kokoonpano

 1. Nuengnara “23savage” Teeramahanon
 2. Karl “Karl” Baldovino
 3. Carlo “Kuku” Palad
 4. Kenny “Xepher” Deo
 5. Matthew “Whitemon” Filemon

Viimeisen vajaan vuoden aikana T1 ryhmän otteet ovat ailahdelleet, mutta välähdyksiä nukkuvasta monsterista on ollut havaittavissa. Helmikuussa joukkue oli kovassa tikissä, kun taas maaliskuussa tuli lunta tupaan. Huhtikuussa nähtiin pieni parannus ja touko-kesäkuu mentiin voittojen tiellä. Syksyä kohti mennessä otteet kuitenkin hieman laantuivat ja voittoprosentti on pudonnut 50%:iin.

Paikka The International turnaukseen aukesi suoralla kutsulla DPC kauden aikana kerätyistä pisteistä. T1 sijoittui DPC kauden päätteeksi huikeasti kuudenneksi 1070 pisteellä. Pisteitä olisi ollut 1100, mutta pudotettuaan JaCkky:n ottivat he 30 pistettä takkiin, joka ei kuitenkaan vaikuttanut itse rankingiin. Suurin potti tuli PGL DPC 2021 S1 Southeast Asia Upper Division voitosta, joka nosti joukkueen turvaan ajatellen suoraa kutsua The Internationaliin.

Vaikka joukkueen formi on selkeästi ottanut osumaa kevään ja alkukesän huippu suorituksista, ei T1:stä pidä silti missään nimessä lähteä aliarvioimaan. Edelliset neljä Tier 1 -tason turnausta ovat päättyneet sijoihin 3, 1, 4 & 4. Tappiot ovat tulleet Evil Geniusesia, PSG.LGD:tä sekä Team Spiritä vastaan. ESL One Summer 2021 turnauksen finaalissa T1 kaatoi Virtus.Pro:n 3-2 otteluvoitoin.

T1 Dota 2 Draftit

Viimeisen puolen vuoden aikana T1 on pelannut 97 ottelua Dotaa, joista 55 on päättynyt voittoon ja 42 tappioon. Hero pooli on ollut varsin laaja, mutta joukosta nousee muutamia selkeitä ykköspickejä, joiden kanssa T1 on voittanut paljon:

 • Lion, 33 ottelua 60% voittoja
 • Doom, 23 ottelua 82% voittoja
 • Enchanctress, 20 ottelua 65% voittoja
 • Snapfire, 13 ottelua 70% voittoja
 • Nyx Assassin, 12 ottelua 83% voittoja
 • Magnus, 11 ottelua 73% voittoja

Pickejä joiden kanssa T1:sen voittoprosentti on jäänyt 50% tai sen alle ovat mm. Terrorblade, Phantom Lancer, Elder Titan, Pangolier & Spectre (kaikki 33%), Dragon Knight, Puck, Kunkka & Shadow Demon (kaikki 43%), Trean Protector (45%), sekä Lina, Winter Wyvern & Abaddon (kaikki 50%).

Huomioitavaa on se, että T1 bannaa liki poikkeuksetta Clinkzin ensimmäisenä. Lisäksi Sven, Shadow Demonin tai Batrideri kuuluu ykkös phasen banneihin. Nämä voivat toki muuttua, kun päästään The International peleihin, mutta data antaa kuitenkin jotain osviittaa siitä, että mitä T1:ltä voi odottaa.

Voiko T1 voittaa Dota 2 The International Mestaruuden?

Kysymys on hyvä, enkä pidä sitä mitenkään täysin mahdottomana. Joukkue on esittänyt vakuuttavia otteita, ja vaikka viime aikoina suoritukset eivät ole olleet niin hyviä, on potentiaali olemassa. 23savege sekä Karl ovat molemmat loistavia pelaajia, eikä offlane tai supportit jää juurikaan jälkeen. The International kokemusta kuitenkin uupuu, sillä Kuku on ainoa joka on aiemmin pelannut TI:ssä (neljästi). Lohkovaiheesta upper bracket paikan saaminen pitäisi kuitenkin olla mahdollista, ja sitten ken tietää.

Lue myös: Team Aster Ennakossa – Dota 2 TI10

Ota e-urheilu.org haltuun myös Twitterissä!