FIFA lanseerasi tänä vuonna naisille tarkoitetun FAMEHERGAME-ohjelman, jonka tarkoituksena on luoda naisille parempi ja turvallisempi ympäristö e-jalkapalloon.

Suomen edustajaksi on valittu Mia Ruumensaari. Eri maiden edustajat osallistuvat 14.6.-16.6. Zürichissä järjestettävälle leirille, jossa pelaajat saavat valmennusapua, vinkkejä sisällöntuotantoon sekä tukea urakehitykseen.

Ruumensaari lähtee innoissaan edustamaan Suomea.

– Sanattomaksi vetää. Suomen edustaminen on ollut unelma jo nuorena ja koko elämän jalkapalloa harrastaneena on hienoa, että se tapahtuu nyt toisenlaisella viheriöllä, kahden lapsen äiti kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

30-vuotias tamperelainen on pelannut jalkapalloa pienestä pitäen ja ollut aktiivinen myös e-jalkapallon saralla.

– Olen nelivuotiaasta lähtien harrastanut jalkapalloa ja olen myös pienestä pitäen pelannut videopelejä. Pitkään pikkuveljen kanssa ja myöhemmin sitten enemmän tosissaan.

Ruumensaari matkaa Sveitsiin intoa puhkuen.

– Tärkeää on hauskanpito ja uusiin ihmisiin tutustuminen, mutta lähden myös etsimään järkeviä ja realistisia tavoitteita tulevaan. Toivon myös, että tämä nostaisi Suomessa nuorten tyttöjen katseita e-urheilun suuntaan ja ehkä joku uskaltaisi lähteä tavoittelemaan omia unelmiaan.

Lähde: Palloliiton verkkosivut