Monet jo 30 ikävuoden ylittäneet pääkaupunkiseudulla kasvaneet nelisilmät muistavat varmasti Kaisaniemen Level7 -pelikahvilan, jossa mätettiin CS 1.6:sta, Quakea ym legendaarisia videopelejä. Shelter Gameroom tuo palan historiaa takaisin, kun se järjestää kauppakeskus REDI:ssä sijaitsevissa tiloissaan legendaariset 12 tuntia kestävät yölanit.

Erilaiset LAN -tapahtumat ovat olleet aina erittäin tärkeä osa videopelimaailmaa. Monet eri kaveri- ja peliporukat ovat järjestäneet omia pienempä LAN-tapahtumia asuntojen olohuoneissa, kellareissa sekä kerhotiloissa. Tunnetuimpia suurelle yleisölle ovat Assemblyn, Vectoraman sekä Lantrekin kaltaiset suuret pelitapahtumat, mutta nyt pelikahviloiden tehdessä paluun, on myös perinteiset yölanit tulleet takaisin jäädäkseen ja viihdyttääkseen videopeleistä nauttivaa kansaa.

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Heinäkuussa tapahtuu siis muutakin, kuin auringonottoa, uimista ja frisbee golfausta, sillä Shelter Gameroom jatkaa kesäisten yölanien järjestämistä tiloissaan. Kesällä 2020 Shelter järjesti vastaavan tapahtuman Kaisaniemen tiloissa, ja tämä onkin nyt ensimmäinen kerta, kun lanikansa pääsee tutustumaan REDIn tilojen yöllisiin antimiin.

Eurheilu.orgin toimitus otti käteen sen kuuluisan punaisen puhelimen luurin, jonka toisessa päässä vastasi Shelter Gameroomin Operations Manager, TV:stäkin tuttu Timo “Stimby” Pölkki. Ensimmäisenä keskustelun aiheeksi nousi kysymykset tapahtuman järjestämisestä kauppakeskuksen tiloissa, mutta se puoli oli hoidettu helposti:

“Kauppakeskuksen kanssa ei oo ollu mitään ongelmia saada lupia järjestää tällaisia tapahtumia. REDin kanssa on muutenkin ollut todella helppo sopia asioista!”.

Yölliset LAN tapahtumat olivat pitkään poissa pk-seudun videopeli skenestä, samoin kuin oli myös pelikahvilat. Mutta viimeisen muutaman vuoden aikana tässä asiassa on kuitenkin nähty positiivinen muutos, ja nyt Helsingistä löytyy ainakin kolme eri pelikahvilaa (Shelter Gameroom, GLHF – Gaming Lounge Helsinki, sekä Arkade).

Kun aiheeksi nousi pelikahviloiden ja yölanien historia, Pölkki jatkoi:

“Ei täs enää oo sellasta historian havinaa, YÖLANit on kuitenki meidän ja muiden alueen toimijoiden toimesta tullu takasin ja niille on selkeästi ollut kysyntää. Nyt koronatilanteen helpoittumisen johdosta koetaan, et on oikea aika järjestää yhteisöllinen pelitapahtuma meidän uusissa tiloissa!”.

Tapahtuma järjestetään 9.-10.7 Helsingin Kauppakeskus REDIn tiloissa. Lisätietoja Shelter Gameroomin YÖLAN -tapahtumasta saat heidän nettisivuilta tämän linkin takaa.

LUE MYÖS: Valorantin siirtoruletti käy kuumana – Santeri ”BONECOLD” Sassi sai uuden tiimikaverin

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!