Apex Legends on kärsinyt huijareista jo pidemmän aikaa, mutta osa kepulikonsteja käyttävistä pelaajista vievät röyhkeyden uudelle tasolle.

Nimimerkillä Entzy pelannut henkilö suoratoisti omaa pelaamistaan YouTubessa ja hän käytti varsin selkeitä keinoja huijatakseen. Jopa streami oli tituleerattu nimellä Entzy | CHEATING ON APEX. Lähetyksessä oli nähtävissä miten Entzy näki esteistä riippumatta muiden pelaajien olinpaikat. Tämän lisäksi kaikki kudit osuivat suoraan vastustajan päähän.

Viimein Respawn Entertainmentin anti-cheat pääsi pelaajan jäljille ja lopulta häntä tervehti tieto bänneistä. ”Se vei kauemmin kuin oletin. Melkein toivoin, että se olisi tapahtunut nopeammin.” Entzy toteaa saadessaan eston peliin.

Ylpeys kävi kuitenkin lankeemuksen edellä, sillä huijari ei päässyt kirjautumaan takaisin peliin edes muilla tunnuksillaan. Tähän saattoi olla syynä Apex Legendsin uusi tapa antaa estot käyttäjälle tämän käyttämän laitteen Hardware ID -tunnuksen mukaan. Aikansa taisteltuaan huijari luovutti ja katkaisi lähetyksen.

Lue myös: Uusi ase Apex Legends -huijareita vastaan – Edes uuden tilin luominen ei auta

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että hän keksi uuden tavan kiertää esto, sillä jo parin tunnin päästä hän jatkoi lähetystään.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli