Riot Games on jälleen kerran otsikoissa seksismiin ja seksuaaliseen häirintään liittyen. Kyseinen pelistudion tunnetuin tuotos on League of Legends.

Riot Gamesin työntekijät ovat aikeissa suorittaa ulosmarssin vastalauseeksi yhtiön yrityksille välttää työntekijöiden sille esittämiä kanteita.

Tämä juontaa juurensa elokuussa Kotakun julkaisemaan artikkeliin, jossa lukuisten haastatteluiden valossa kävi ilmi yhtiön seksistinen ja syrjivä työkulttuuri. Tämän paljastuksen jälkimainingeissa Riot Games sai osakseen lukuisia kanteita sen nykyisiltä ja entisiltä työntekijöiltä.

Lue myös: Pelitoimittaja Cecilia D’Anastasio palkittiin vuoden uutispalkinnolla – Paljasti peliyhtiön synkän puolen

Yhtiö kuitenkin pyrki – ainakin yhden kanteen kohdalla – välttelemään raastupaa, vetoamalla työntekijöiden työsopimuksessa allekirjoittamiin sovitteluehtoihin. Ehtojen mukaan Riotilla on oikeus pyrkiä ratkaisemaan tällaiset kiistat neutraalin sovittelijan kautta.

Tällainen vastuun kiertäminen ei ole kasvattanut työntekijöiden luottamusta yhtiötä kohtaan ja tilanne on nyt kärjistynyt maanantaina suoritettavaan ulosmarssiin, jonka Riot Games on virallisesti noteerannut.

Yhtiön julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että Riot kunnioittaa työntekijöidensä valintaa. Pelistudio myös lupaa, että tulevia työntekijöitä ei pakoteta allekirjoittamaan sovitteluehtoja. Kuitenkin epäselväksi jää se miten nykyisten työntekijöiden ehdoille käy.

Riot Games ilmoittaa myös, että se ottaa käyttöönsä 90 päivän suunnitelman, jonka aikana se pyrkii parantamaan yhtiön työkulttuuria ja yleistä ilmapiiriä. Voit käydä katsomassa täältä tarkat suunnitelmat, joilla parannuksia pyritään tekemään.

Lähde: Dot Esports, Riot Games

Kuva: Riot Games