Red Bull Flick -pariturnauksen voittanut joukkue diskattiin huijaamisen takia, kertoo energiajuomajätti Red Bull.

Viime viikonloppuna Red Bull Flick -turnaus huipentui, kun boss osujien woldes ja jezayyyy kohtasi ENCEn Aleksi ”allu” Jallin ja Elias ”Jamppi” Olkkosen.

Boss osujat kairasivat ottelusta voiton ja sen takia sosiaalisessa mediassa alkoi myräkkä: kaksikkoa epäiltiin huijaamisesta ja monet sanoivat, että tämä on aivan selvä tapaus.

Lue lisää: Red Bull Flick -turnauksessa huijausepäily – näin voittajakaksikko kaatoi ENCEn

Keskiviikkona Red Bull ja FACEIT kertoivat, että boss osujat ovat käyttäneet huijauskoodeja ja heidät ollaan diskattu turnauksesta.

– FACEIT, joka vastasi Suomen Red Bull Flick tapahtuman turnausjärjestelyistä, on asettanut Suomen Red Bull Flick -turnauksen voittajille bannit. Turnauksessa toiseksi sijoittunut eNhAnCeD, nousee edustamaan Suomea viikonloppuna pelattavassa EU Closed Qualifierissa, tiedotteessa todettiin.

FACEIT kertoi myös syyn, miksi kaksikkoa ei diskattu jo aiemmin turnauksen aikana. Huijauksenesto-ohjelma ei ollut tunnistanut pelaajien käyttämiä huijausohjelmia, koska viimeisimmässä päivityksessä oli ”tekninen vika”. Ongelma on saatu korjattua tämän päiväisessä päivityksessä.

Diskaamisesta boss osujat eivät tule esiintymään Euroopan Flick-karsintaan. Boss osujien tilalle julistettiin eNhAnCeDin Elmeri ”ykis” Lind ja Mikael ”Mikzuuu” Selander.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r