PUBG:n pelaajakato jatkuu edelleen

PlayerUnknown’s Battlegroundsin pelaajakato on jatkunut tänäkin vuonna. Kuluvan vuoden aikana taistelukentältä on hävinnyt noin 37% pelaajista.

Theloadout.com uutisoi PUBG:in tasaisesti hiipuvista pelaajamääristä. Peli oli suosionsa huipulla tammikuussa 2018, jolloin keskimääräinen taistelijoiden määrä ylitti jopa 1,5 miljoonaa. Vuoden 2019 alkuun mennessä määrä oli kuitenkin tippunut alle viidensadantuhannen ja jatkoi laskemista.

Viime elokuu antoi toivon kipinän, kun uusi päivitys nosti pelaajamäärät kasvuun, mutta vain hetkellisesti. Syyskuussa lasku jatkui nimittäin entistä vauhdikkaampana. Jos muutos jatkuu samalla tahdilla, niin pelaajien määrä näyttää tippuvan alle kolmensadantuhannen jo ensi kuussa.

Syitä pelin suosion romahtamiseen on todennäköisesti useampia. Muiden Battle Royale -pelien suosio on varmasti nakertanut oman osansa, mutta suurempi vaikutus on epäilemättä ollut PUBG:n omissa ongelmissa. Pelaajia on haitannut muun muassa yleisten teknisten ja pelimekaanisten ongelmien lisäksi uuden sisällön puute ja olematon päivitystahti.

Twitchissä PUBG:n suosio on kuitenkin pysynyt kohtalaisena. Se on viimeisen kuukauden aikana ollut alustan kymmenenneksi katsotuin peli, ohittaen täpärästi Minecraftin ja Hearthstonen. Kiinnostusta peliä kohtaan siis löytyy edelleen.

Kuva: PUBG Corporation.