Elektronisen urheilun faneille suunnattu PLAYS -baari avaa ovensa Lahdessa entisen Möysän Esson tiloihin. Kyseessä on Suomen toinen eUrheiluun erikoistunut baari. Tämän vuoden toukokuussa Ouluun avattiin Spawn Pint eSports bar, joka on virallisesti Suomen ensimmäinen eSports baari.

”PLAYS on paikka, jossa voit seurata energistä e-urheilua, nauttia rennosta tunnelmasta ja tavata samanhenkisiä ihmisiä,” sanoo baarin yksi perustajista, Topi Talasranta. ”Tämän tyylisen konseptin perään on kyselty, joten on luonnollista vastata huutoon.”

Elektroninen urheilu kasvattaa suosiotaan sekä maailmalla, että kotimaassa valtavaa vauhtia. Nuorten aikuisten keskuudessa enää jääkiekko on seuratumpi laji, kuin eUrheilu ja lähitulevaisuudessa tullaan eSports todennäköisesti näkemään ykköspaikalla suosituimmissa urheilulajeissa. Myös perinteiset urheiluseurat ovat huomanneet suosion kasvun ja esimerkiksi HIFK ja Ässät ovat julkaisseet omat joukkueensa eUrheiluun.

PLAYS on ollut Topi Talasrannan ja Simo Talasrannan lähes kaksi vuotta kestänyt projekti. ”Halusimme toteuttaa tämän ja nyt aika on oikea,” toteaa Simo Talasranta. ”Olemme itsekin e-urheilun suurkuluttajia, joten tuntuu hyvältä tehdä töitä oman intohimon eteen.”

Talasrannat väläyttelevät myös mahdollista oheistoimintaa baariin. ”Lisäksi tulemme tulevaisuudessa järjestämään turnauksia, jolloin e-urheilun harrastajat pääsevät myös itse kilpailemaan palkinnoista.”

Möysän Esson vanhassa kiinteistössä aloittaa siis syksyllä kaksi toimijaa, kun Möysän Menu -ravintola ja tämän yhteydessä toimiva PLAYS e-urheilubaari avaavat ovensa.