Pelialan konkari pyrkii Briteissä kansanedustajaksi – lupaa tukensa erityisesti peleille ja elektroniselle urheilulle

Multiplayn perustaja Craig Fletcher on ilmoittanut pyrkivänsä Briteissä kansaedustajaksi. Hänen vaalilupauksensa keskittyvät elektronisen urheilun ja pelialan kehittämiseen.

Esportsobserver.com uutisoi pelialalla jo pitkään toimineen Fletcherin ilmoituksesta. Fletcher pyrkii kansanedustajaksi Liberaalisen Demokraattipuolueen jäsenenä.

Hänen vaalilupauksensa painottuvat vahvasti pelialan kehittämiseen saarivaltiossa. Fletcher haluaisi kasvattaa Iso-Britannian Pelirahaston jakamien tukien määrää ja kehittää muun muassa valtion infrastruktuuria nopeampien internet-yhteyksien näkökulmasta. Hän esittää tukensa myös videopelejä koskevalle verohelpotukselle.

Hänen mielestään kasvava videopeliteollisuus kaipaa myös tulevaisuudessa pätevää työvoimaa. Siksi hänen mielestään opetussuunnitelmiin kaivataan takaisin luovia taitoja.

Fletcher haluaa myös Ison-Britannian ottavan elektronisen urheilun kasvavan markkina-aseman tosissaan. Hän ehdottaa asiaa edistämään määrätyn ministerin nimittämistä. Iso huolenaihe on myös muualta Britteihin matkustavien pelaajien viisumiasiat, jotka hänen mielestään tulisi saada mahdollisimman selkeiksi.

Fletcher haluisi ylipäätään valistaa muita päättäjiä pelialasta ja sen vaikutuksista yleisesti. Hän on myös Britannian EU-erosta perääntymisen puolella, sillä Brexit voisi pahimmillaan olla erittäin haitallinen pelialalle ja elektroniselle urheilulle saarivaltiossa.

Pelialan puolella erittäin vahvasti oleva ehdokas tuntee kyseisen sektorin vuosikymmenien kokemuksella Hän perusti vuonna 1997 Multiplay Ltd:n, joka alunperin keskittyi pelitapahtumien järjestämiseen. Tunnetuin on edelleenkin järjestettävä Insomnia Gaming Festival. Nykyään yrityksen omistaa Unity Technologies, ja se tarjoaa serveripalveluita pelialan firmoille.

 

Kuva: Tom Dulat / GettyImages.

 


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!