Overwatchin Mei-hahmosta on tulossa Honkongin mielenosoitusten symboli

Blizzardin ilmoitti pari päivää sitten antavansa Hearthstone-pelaaja  Chung ”Blitzchung” Ng Waille vuoden porttikiellon kaikkiin Hearthstone esports -tapahtumiin. Sanktioiden syynä oli se, että Blitzchung oli esittänyt tukensa Grandmaster-liigan suorassa lähetyksessä Honkongin mielenosoituksille.

LUE MYÖS: Ammattipelaaja otti kantaa Hongkongin tilanteeseen – Blizzard antoi pelaajalle vuoden porttikiellon ja juontajille kenkää

Tämä päätös on kuitenkin herättänyt jälkeenpäin varsinaisen somemylläkän, kun asiasta raivostuneet pelaajat ovat ilmaisseet tyytymättömuutensä yhtiön linjauksesta. Tämän lisäksi Overwatchin Mei-hahmosta on tulossa hyvää vauhtia mielenosoitusten virallinen symboli.

Myös Blizzardin omien työntekijöiden epäillään ottaneen aiheeseen kantaa. Yhtiön päämajan ulkopuolella komeilee suuri pronssiveistos, johon on kaiverrettu erillaisia iskulauseita. Mukana ovat sellaiset tekstit, kuten: ”ajattele globaalisti ja ”jokaisella äänellä on merkitys”. Nämä lausahdukset oli kuitenkin eilen peitetty papereilla.

Myös Yhdysvaltalainen Hearthstone-joukkue osoitti mieltään Collegiate Hearthstone Championship -turnauksessa.

American University Hearthstone team holds up ”Free Hong Kong, boycott Blizzard” sign during Collegiate Hearthstone Championship. Blizzard quickly cuts their broadcast. from r/LivestreamFail

Kuva: Blizzard Entertainment, Lähde: Kotaku