Riot Games julkaisi kesäkuun alussa uuden FPS-pelin nimeltään Valorant, jonka avulla yhtiö haluaa haukata oman siivunsa räiskintäpelien kilpaskenestä.

Vain muutamia viikkoja julkaisun jälkeen, ilmoitti Riot Games myös aloittavansa suuren yhteistyön useiden tapahtumanjärjestäjien, sekä e-urheiluorganisaatioiden kanssa. Tämä yhteistyö kulkee nimellä Ignition Series, ja sen tarkoituksena on luoda kilpailukykyisiä Valorant-tapahtumia ympäri maailman.

Nyt Ignition Series -tapahtumia on pelattu jo kymmenittäin ja on Riot Gamesin suunta pelin e-urheiluskenen herättämiseksi eloon ollut loistava, kun otetaan huomioon myös maapalloa pelin olemassa olon aikana ravistellut COVID-19-pandemia, jonka vuoksi LAN-tapahtumat ovat olleet kokonaan poissa kuvioista.

Kuuntelee jatkuvasti palautetta pelistään

Riot Gamesille täytyy antaa hatunnosto siitä, miten aktiivinen yhtiö on ollut pelaajien ja organisaatioiden antamaan palautteeseen pelistä, sekä miten nopeasti ongelmat on pyritty korjaamaan Valorantin kokonaiskuvan ja uskottavuuden säilyttämiseksi.

Hyvä esimerkki tästä on 6.–9. elokuuta pelattu Ignition Series -turnaus: FaZe Clan Valorant Invitational, joka pelattiin juuri uuden Killjoy-agentin liityttyä pelin hahmopooliin muutamaa päivää aikaisemmin.

Vain muutaman päivän pelaajapalautteen perusteella, Riot Games kehotti Ignition-turnausjärjestäjiä kieltämään Killjoyn käytön otteluissa. Tämä tehtiin jotta turnauksien kilpailullinen uskottavuus säilyisi, ja uuden agentin soveltuvuudesta kilpapelikentille voitaisiin varmistua, ennen kuin ammattipelaajat voisivat hyödyntää sitä turnauksissa.

VALORANT

@VALORANT
This one's on us.

Thanks for the understanding, and for putting the competitive experience first. Looking forward to watching a great tournament!

FaZe Esports

@FaZeEsports
Due to the recency of Killjoy's release, there is a risk that multiple issues may negatively impact the competitive integrity of this weekend's tournament.

As such, Riot Games has requested that she be disabled in official tournaments until they are confident in her stability.

Muut pelinkehittäjät voisivat ottaa Riot Gamesista mallia

Tästä toiminnasta voisivat muutkin pelinkehittäjät ottaa mallia. Hyväksi esimerkiksi voidaan asettaa Valve ja Counter-Strike: Global Offensive -pelin päivitystahti.

Elokuussa 2019 pelin meta-muuttui suuresti, kun ennen surkeana pidetty SG 553 -ase sai sitä vahvistavan päivityksen, ja muuttui se nopeasti pelin kilpaskeneä dominoivaksi voimaksi. En edes liioittele, kun sanon kaikkien pelin pelaajien halunneen asetta heikennettävän. Kaikki pelin e-urheiluskenen tahot twiittasivat aseen ylivoimaisuudesta pelinkehittäjien suuntaan, kuitenkin ilman vastakaikua.

Valve antoi selvästi rikkinäisen aseen olla pelissä vuoden 2020 huhtikuuhun saakka, jolloin se sai vihdoin tarvittavan päivityksen aseen korjaamiseksi. On hyvä ottaa huomioon, että tässä välissä oli pelin turnauksissa jaettu miljoonittain palkintorahaa… Kyllä, rikkinäisessä pelissä.

Tähän pelinkehittäjien listaan voidaan lisätä myös Epic Games, joka on julkaissut Fortnite-peliinsä useita sitä radikaalisti muuttavia päivityksiä juuri ennen suuria turnauksia, jotka ovat laittaneet pelin metan täysin uuteen uskoon ja syöneet sen kilpailullista uskottavuutta. Saman kaltaista toimintaa on nähty myös Call of Duty -sarjan peleissä, joiden takana seisoo Activison.

Enempää asiasta marmattaakseni, kehotan kaikkia pelinkehittäjiä ottamaan mallia Riot Gamesin toiminnasta, ja erityisesti siitä, miten yhtiö ylläpitää Valorant-pelin kilpailullista uskottavuutta, vaikkakin peli on vielä nuori.

Lue myös: HAVU mukaan Dota 2 -skeneen – signasi Astronautsin kokoonpanon!

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.