PGL:n Anwerpin Major-turnaus on aivan nurkan takana. Kaksi viikkoa kestävä turnaus alkaa 9. päivä toukokuuta ja huipentuu 22. päivä toukokuuta.

Majorit lasketellaan tutulla formaatilla, missä ensin Challengers ja Contenders -joukkueet taistelevat kahdeksasta paikasta Legends Stagelle, missä RMR-karsintojen kahdeksan parasta joukkuetta odottaa jo vastustajiaan. Challengers Stagen jälkeen kuusitoista jäljellä olevaa joukkuetta pelaavat Challengers Stagelta tutulla Swiss-formaatilla, ja tavoittelevat paikkaa puolivälierissä Antwerpin Sportspaleisin lavalla.

Käsittelimme jo aiemmassa artikkelissa G2:n odotuksia Majoreilta. Kyseisen artikkelin löydät täältä. Nyt otetaan kuitenkin käsittelyyn Majoreiden iskukykyisimmät mustat hevoset, ja niistä ensimmäisenä käsittelyyn turkkilainen superjoukkue Eternal Fire.

Eternal Fire on kenties yksi majoreiden odotetuimpia joukkueita. Kaksi legendaarista turkkilaistähteä sisältävä joukkue suorastaan pursuaa tulivoimaa, ja onkin erittäin mielenkiintoista nähdä, miten joukkue pystyy suorittamaan suuren paineen alla.

RMR-karsinnoissa Eternal Fire eteni jatkoon vasta viimeisen kierroksen ottelussaan OG:ta vastaan. Turkkilaisjoukkue pudotti OG:n jatkosta Vertigon ja Dustin sisältäneessä ottelussa, missä Eternal Fire voitti molemmat kartat lukemin 16-14. Henkistä vahvuutta joukkueelta ainakin löytyy, sillä esimerkiksi Vertigossa OG voitti molempien puolien pistoolikierrokset sekä niitä seuranneet anti-eco -kierrokset.

Eternal Fire päihitti RMR-karsinnoissa Dignitaksen, fnaticin ja OG:n, ja kärsi tappiot FaZe:lle sekä Vitalitylle.

Eternal Firen saatava lisää itseluottamusta

Joukkueen tilastot viimeisen kolmen kuukauden ajalta ovat hyvässä jamassa. Toki on muistettava, että Eternal Fire on pelannut suurimman osan otteluistaan heikkotasosia joukkueita vastaan, ja että nyt tulevan Major-turnauksen joukkueet ovat kovimpia, mitä joukkue on koskaan saanut vastaansa.

EF on pelannut viimeisen kolmen kuukauden aikana 62 karttaa, missä joukkue on onnistunut saamaan 53.4% kierrosvoittoprosentin sekä 53,9% avaustappoprosentin. Joukkueella on vielä tekemistä tradekilleissä, missä tällä hetkellä turkkilaisjoukkue onnistuu vain 19,3% varmuudella. Utilityn käyttö on joukkueelta todella hyvässä jamassa, ja se onkin pistäytynyt joukkueen otteluista silmään.

Eternal Fire pelaa nimittäin joukkueen pelaajien pelityyliin nähden todella hitaasti. Joukkueen pelityyli RMR-karsinnoissa oli äärimmäisen kurinalainen, ja joukkueen pelaajien reaktioista päätellen kyseessä oli Ömer ”imoRR” Karataş, joka teki todella tiukoissa paikoissa äärimmäisen hyviä ja nopeita tahdinmuutos-calleja, joiden ansiosta Eternal Firen tähtipelaajat laittoivat isompaa vaihdetta silmään ja vetivät ns. rehtiä.

Pelistrategiaa on saatava hiottua, sillä TOP-30 -joukkueita vastaan Eternal Firen kierrosvoittoprosentti tippuu 46.8% paikkeille, ja joukkueen avaustapot 50.5% tuntumaan. Utilityn käyttö pysyy samassa, ja tradekillit tippuu 17.4% tuntumaan, joka kielii siitä, että huippujoukkueita vastaan juurikin pelitapa on koitunut ongelmaksi. Itseluottamusta pitää löytyä, kun rosterista löytyy İsmailсan ”XANTARES” Dörtkardeşin ja Özgür ”woxic” Ekerin kaltaisia huippupelaajia.

Yhteenveto

Joukkueen – josta löytyy Turkin taitavimmat pelaajat ja edellisten vuosien huippujoukkueiden kärkipelaajat – täytyy uskaltaa pelata rohkeammin. Joukkueen pelistä näkee, että taktista puolta yritetään painottaa aivan liikaa.

Kun verrataan joukkuetta esimerkiksi Bad News Eaglesiin – toiseen äärimmäisen tulivoimaiseen ja taktisesti kokemattomaan joukkueeseen, on pelitapa täysin erilainen. BNE:n pelaajat puhkuvat itseluottamusta, ottavat välillä jopa hieman tyhmiäkin haastoja, ja pelaavat uskomattomassa flow-tilassa. BNE:n kranaattitilastot eivät välttämättä ole linjassa huippujoukkueiden kanssa, mutta viisikko tekee todella kovaa tulosta pelaamalla yhteen, ja hyvin.

Eternal Fire olisi loistava joukkue, mikäli rosterissa olisi edes hieman yllätyskykyä. Tällä hetkellä turkkilaisjoukkue painaa defaulttia rundista toiseen, ja täydentää niitä joukkueen heikoilla hyökkäyksillä. Joukkueen teropuolet ovat huippujoukkueisiin verrattuna todella heikkoja, vaikka potentiaalia rosterissa olisi vaikka mihin.