G2 oli yksi alkuvuoden hypetetyimmistä rostereista Counter Striken puolella. Joukkue teki massiivisia pelaajamuutoksia tavoitteenaan lyödä maailman ykkösjoukkue NAVI.

Ukrainan kriisin takia NAVI on kuitenkin pudonnut rankingeissa kakkospaikalle. Vaikka joukkue on edelleen yksi maailman kovimpia, on kysymysmerkkejä ilmassa monella eri osa-alueella. Nähdäänkö NAVI:ssa pelaajavaihdoksia majoreiden jälkeen – onko Anwerpin Major-turnaus joukkueen viimeinen?

Kirjoitimme aiheesta huhtikuun lopulla täällä.

G2:lla on tulevassa Major-turnauksessa kaikki pelissä. Joukkue on rakennettu isolla rahalla, ja kun ottaa huomioon Majorien jälkeen vapautuvat pelaajat, ja mahdollisen rosterimyllyn, on tuleva Major-turnaus suorastaan massiivisen merkittävä joukkueen tulevaisuuden kannalta. Mikäli joukkue floppaa ESL Pro Leaguen tapaan, on pelaajavaihdoksia vähintäänkin pohdittava.

G2:n kannalta ei kuitenkaan kannata olla huolissaan. Joukkueen esityksiä on nähty vasta hyvin vähän muihin huippujoukkueisiin verrattuna, ja tähän on suurena syynä Aleksi ”Aleksib” Virolaisen sairastuminen koronavirukseen juuri huippumenestyksekkään IEM Katowicen finaalin jälkeen. Aleksi missasi peräti kolme ottelua ESL Pro Leaguen lohkovaiheesta, joka johti lopulta siihen, että G2 jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

Majorien RMR-karsintojen ja Pro Leaguen pitkän peräti kuukauden kestäneen formaatin vuoksi G2 pelasi seuraavan kerran vasta RMR-karsinnoissa, missä avausottelun shokkitappion jälkeen joukkue kasasi itsensä, ja eteni 3-1 -tuloksella Majorien Challengers Stagelle.

G2 Esports

@G2esports
NEVER IN DOUBT, ANTWERP HERE WE COME 💪

Mitä Katowicen tuloksesta voidaan ottaa irti?

G2:n todellinen formi on vielä vahvasti kysymysmerkkien peitossa – ja tämä on joukkueen kannalta hyvä asia. IEM Katowicessa nähtiin esimakua siitä, että joukkueen suurimpana kysymysmerkkinä pidetty Ilya ”m0NESY” Osipov ei murru paineen alla. m0NESY tykitti Katowicen mylvivän yleisön edessä loistavan 1,15 ratingin, ja muutaman todella tärkeän ja upean clutchin. Herraa ei paineet haitannut. m0NESY omisti Spodekin.

G2:n kaatuminen finaalissa oli täysin yhden miehen syytä. G2:n tähtipelaaja Nikola ”NiKo” Kovač murtui finaalipaineiden alla, floppasi henkilökohtaisesti täysin, ja suorastaan feedasi FaZe:n tähtipelaajia ostamalla toisen AWP-kiväärin lähes joka erä saamatta sillä mitään impactia.

NiKo sanoi alla olevalla G2:n vlogilla: ”Näette kuinka paljon virheitä tein, ja me hävisimme siksi.”

Positiivista tosin kyseisessäkin finaalissa oli se, että yksikään muu G2:n pelaaja ei murtunut paineen alla ja jopa NiKon serkku Nemanja ”huNter-” Kovač osoittautui äärimmäisen kylmäpäiseksi. huNter oli ylivoimaisesti G2:n paras pelaaja finaaleissa.

Legendaarinen ”takujen säästely” G2:n etuna

G2:n takukirjasta ollaan tähän mennessä nähty vasta pieniä palasia joukkueen vähäisen pelimäärän ansiosta. Tämäkin tulee olemaan etu Aleksib:n joukkojen kannalta, sillä kun muut joukkueet ovat painineet lukuisia ottelumääriä, on G2:n lopullinen pelitapa vielä hyvin pitkälti piilossa.

Mikäli NiKo pystyy pitämään paineet kurissa G2:n tärkeimmissä otteluissa, on joukkueen tulevaisuus valoisa. Syytä epäillä ei ole, sillä onhan NiKolla valtaisa kokemus isoista otteluista, ja herra on suorastaan kantanut G2:sta ennen Aleksin ja m0NESY:n aikakautta. G2 on loistavasti rakennettu joukkue, joka on ehdottomasti yksi Majoreiden ennakkosuosikeista.