Keskustelu ammattipelaajien ja sisällöntuottajien oikeuksista heräsi, kun Fortnite-pelaaja Turner ”Tfue” Tenney haastoi edustamansa e-urheiluorganisaation oikeuteen.

Tfue on yksi tämän hetken seuratuimpia Fortnite-pelaajia. Hänellä on lähes 11 miljoonaa YouTube-seuraajaa ja hänen videoitaan on katsottu Twitch-palvelussa yli 450 miljoonaa kertaa. Vuonna 2018 Tenney teki sopimuksen Faze Clan -organisaation kanssa.

21-vuotiaan Tfuen mukaan FaZe Clan on tehnyt sopimusrikkomuksen rajoittamalla hänen kaupallisia mahdollisuuksiaan muiden yhteistyökumppaneiden kanssa ja perimällä jopa 80 prosenttia kaikista hänen tienaamistaan sponsori-rahoista.

FaZe Clania syytetään myös suojattinsa yllyttämisestä vaarallisiin temppuihin organisaation videoilla. Syytteiden mukaan organisaatio painosti nuorta ammattipelaajaa alkoholin käyttöön – mikä on Kaliforniassa kiellettyä alle 21-vuotiailta – ja laittomaan uhkapelaamiseen.

FaZe Clan vastasi nopeasti syytöksiin Twitter-viesteillä, joissa organisaatio kiistää syytökset. FaZen tiedotteessa todetaan, että seura on perinyt Tenneyltä ainoastaan 60 000 dollaria koko tämän uran aikana.

FaZe Clan kuitenkin myöntää, että Tenneyn sopimukseen on kirjattu edellä mainittu 80 prosentin ehto sponsorisopimuksissa, jotka koskevat myös hänen omia kanaviaan.

Organisaatio kuitenkin painottaa, ettei se ole koskaan hyödyntänyt tätä oikeutta ja he ovat toistuvasti pyrkineet parantamaan Tenneyn sopimusta, jota ei ole toistaiseksi muokattu kertaakaan.

FaZe Clan

@FaZeClan

FaZe Clan

@FaZeClan
FaZe Clan’s response to today’s press article regarding Tfue:
A follow-up from FaZe Clan on today's unfortunate situation.

Lähde: Hollywood Reporter

Kuva: Tfue / Twitch / Kuvakaappaus