LCK Spring Split on ohi ja nyt katsotaan, ketkä ja mitkä joukkueet olivat suurimmat yllättäjät, pettymykset ja tason parantajat. Gosugamers.netillä oli kattava artikkeli Awardseista. LCK 2016 Spring Splitin kausi tuli ja meni ja nyt on aika tarkastella mennyttä kolmea kuukautta. Mukaan mahtui lukuisia yllätyksiä ja tuttuja kasvoja, kun joukkueet taas kerran näyttivät, miksi Koreassa on maailman paras liiga. Vaikka mukaan mahtui paljon fantastisia (ja vähemmän upeita) suorituksia, mukana oli muutamia yksilöitä ja tarinoita, jotka nousivat esille. Tarkastellaan nyt Spring Splitin voittajia ja häviäjiä.

MVP: Smeb (toiseksi sijoittui Go “Score Dong-bin)
On erittäin vaikea löytää mitään syytä, miksi Sing “Smeb” Kyung-ho ei olisi liigan MVP. Top Lane on ollut monessa mielessä tärkein positio tässä metassa. Tiimin onneksi Smeb on paras positiossaan sekä kotimaassa, että ulkomailla. Hän todisti, että hän on pätevä tässä laajassa mestareiden joukossa voittamalla uskomattomat 12 mestaria. Hän runnoi tiensä voittoon bruisereista, kuten Poppy jokaisessa 10 pelissä, jotka hän valitsi. Kaikki hurrasivat, kun hän juoksi ympyrää vastustajien ympärillä Fiorassa varmistaen voittonsa. Ei ole yllätys, että hän keräsi eniten MVP pisteitä ja on nyt OGN:n Spring MVP. Smebillä on uskomaton vaikutus kehen tahansa tässä splitissä ja hän onkin pääsyy siihen, että Rox Tigers sijoittui ensimmäiseksi.

Suurin yllättäjä: Afreeca Freecs Splitin alussa Afreeca Freecsin odotettiin olevan keskitason joukkue. Monet uskoivat, että heidän kyvyillään he voisivat haastaa yhden viimeisistä playoff -paikoista. Kuitenkin surkean, 1 – 6 alun jälkeen nuo toiveet hävisivät ja kyse ei ollut enää playoffeista, vaan karsinnoista. Huolimatta asiantuntijoiden ja analyytikkojen kirjoittamista Freecsin pettymyksestä, joukkue itse uskoi toisin. Tiimi tuli splitin toiselle puoliskolle aivan liekeissä ja näytti täysin eri tiimiltä. Mennyttä olivat ajat, jolloin muut joukkueet pystyivät vain estämään Son “Mickey” Young-minin ja Joukkue olisi pulassa. Koko rosteri nousi esiin ja jokainen pelaaja onnistui viemään joukkueensa voittoon peleissä. Nam “Lira” Tae-yoo erityisesti sai murskaavan toisen puoliskon näyttäen muille tiimeille, että ne toimivat typerästi antaen hänen pelata Gravesia. Oli erittäin viihdyttävää nähdä heidän kasvavan joukkueena ja tekemässä uskomattoman nousun playoffeihin. Et voi olla kannattamatta joukkuetta, joka näyttää aidosti iloiselta ja nauttii pelaamisesta. Kaikki mukaan Afreecan hypetykseen!

Eniten kehittynyt pelaaja: Fly (toiseksi sijoittui Lira) Splitin aikana Song “ Fly” Young-jun näytti todellista kasvua KT Rolsterin Midlanerina. Hän aloitti vuoden näyttäen hieman huteralta, löytäen silloin tällöin mestareita, jotka hän pystyi haastamaan. Hän näytti todellista osaamistaan Luxissa ja myöhemmin Zileanissa, mutta hän vaikutti hieman epävarmalta itsestään. Kuten monet kokemattomat pelaajat, myös Flyn suoritus oli riippuvainen muista. Kuitenkin viimeisen kuukauden aikana hän todella kasvatti sekä taitojaan, että itseluottamustaan. Hänen suorituksensa SK Telekom 1:n Lissandraa vastaan oli pelin käänteen tekevä hetki ja Fly oli tämän upean pelin MVP. Seuraavassa pelissä hän vaihtoi pelityyliään engage stun botista hard carryyn osoittaen suuruutensa Gankplankissa. Sarja SKT:tä vastaan tuntui playoff-matsilta ja monessa mielessä se oli sitä. Fly nousi esille ja pelasi selkeästi splitin parhaan pelinsä. Jos hän jatkaa tätä rataa, KT tule olemaan vielä kovempi joukkue voittaa kesällä.

Suurin pettymys: Longzhu Gaming Tämä oli varmaan helpoin “palkinto” päättää. Longzhu Gamingin piti olla seuraava superjoukkue, joka ottaa League of Legendsin haltuun. Olemme kuitenkin nähneet vain joukon lahjakkuuksia yhdessä, joka ei välttämättä tarkoita voittoja. Team Solo Mid on loistava esimerkki superjoukkueesta, joka ei nouse esille. TSM on kuitenkin playoffeissa ja Longzhu palasi kotiin. MIksi TSM sai joukkueen toimimaan ja Longzhu taas ei? Yksi merkittävin ero joukkueissa on vakaus. TSM sai joukkuepelin toimimaan ja tiimi kehittää sitä edelleen. Longzhun pelaajat eivät löytäneet yhteisymmärrystä ja tämä kertoo valmennuksen kyvyttömyydestä löytää stabiilia kokoonpanoa. Alusta loppuun koko tiimi oli systemaattinen epäonnistuminen. Tämä ei tarkoita tietenkään sitä, etteivätkö he saisi käännettyä suuntaa ennen kesää. Joka tapauksessa heillä on joukkueessa lahjakkuuksia, jotka jokainen haluaisi omaan tiimiinsä. Yhtä kaikki, Spring Splitissä tämä joukkue oli ainoastaan valtava pettymys.

Paras yksilösuoritus: Bang vs. Rox ( toiseksi sijoittui Peanut vs Sbenu, viikolla 7, pelissä 2) Oli todella vaikeaa ohittaa Yoon “PEanut” Wang-hon eeppinen Sbenu Sonicboomin tuhoaminen, mutta tämä palkinto annetaan pelkästään yksilösuorituksesta. Peanutin menestys oli koko joukkueen panostus. Tällä ei haluta viedä mitään pois yhdestä upeimmista suorituksista koskaan, mutta Nae “Bang” Jun-sikin täytyi viedä oma pelinsä aivan uudelle tasolle, kun hän yksin vei SKT:n voittoon. Jos joku haluaa nähdä joukkueen pelaavan pelin ilman yhtään buffia, kannattaa katsoa Peanutin Nidalee -peli. Kun Peanut juoksi ympyrää viimeisen pelaajan, Sbenun ympärillä, Bangin Ezreal -suoritus oli vastaavasti huippusuoritus maailman parasta joukkuetta vastaan. Bang varmisti kaksi quadra killiä ja hän yksin käänsi pelin kulun. Toinen quadra voitto oli varmasti yksi jännittävimmistä peleistä splitissä. Bang teki mestarillisen suorituksen blue build Ezrealilla ja se oli splitin paras yksilösuoritusnilman vastaväitteitä.

Paras uusi meemi: kk0ma:n facepalm Jokaisesta splitistä näyttää syntyvän uusia, ikimuistoisia facepalmeja. OGN:n Cake Guysta Monten ja Doa’s Shenin cosplayhin Kakaclelle, meillä on ollut lukuisia fantastisia hetkiä vuosien saatossa. Tämän vuoden parhaiten mieleen jäänyt hetki oli kk0ma:n facepalm. Kun SKT oli vaikeuksissa splitin alussa, mikään ei kuvannut joukkueen tilannetta paremmin, kuin kk0ma:n facepalm. Omaan tapaansa kk0ma toteutti facepalmin juuri oikealla hetkellä ja käytti sitä strategisesti hyväkseen näyttämällä pelaajilleen, miten pettynyt ja turhautunut hän oli. Tämä ei välttämättä tarkoita, että juuri se käänsi joukkueen kauden ja vei sen IEM Katowicwn voittoon, mutta suuri merkitys sillä on varmasti ollut.