IEM Katowice Major -turnauksella on ongelmia tapahtuman yleisön kanssa. Meneillään oleva CS:GO turnaus on kärsinyt katsomon mekkalasta, sillä osa yleisöstä on messunnut kovaan ääneen vastapuolen pelaajien positioita. Tästä on herännyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Kysymys kuuluukin: onko huudoista hyötyä pelaajille?

Dot Esports uutisoi, että FaZe Clanin ja compLexity Gaming -joukkueiden välillä käytyä taistelua häiritsi yleisön pyrkimykset huutaa vastapuolen pelaajien positioita. Toistaiseksi on epäselvää miten paljon huudot vaikuttivat itse pelin kulkuun ja kuulivatko pelaajat huutoja lavalle asti.

Tällainen käytös on joka tapauksessa hyvin ongelmallista ja ESL:n Pro Gaming osaston johtaja Michal Blicharz totesi Redditissä olevansa tietoinen ongelmasta. Hänen mukaansa on mahdollista, että joukkueiden valmentajat voivat kuulla huudot, mutta pelaajat eivät erota sanoja mekkalasta:

”Pelaajat ovat usein tietoisia hallin äänistä. He eivät kuitenkaan erota mitä yleisö varsinaisesti sanoo, tämä pätee jos alan säädöksiä on noudatettu.”

Lisäksi hän kommentoi aihetta varsin tulikivenkatkuisesti Twitterissä:

Michal Blicharz

@mbCARMAC
If you chant out player positions at #IEM, you're:

a) An ass.
b) Not helping players. They can't hear you.
c) Going to be politely asked to stop.

Nyt kun ongelma on nostettu pöydälle, tullaan siihen todennäköisesti puuttumaan ankaralla kädelle. Blicharz toteaa, että tällaiset huutelijat heitetään ulos katsomosta.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli