Jesse ”JerAx” Vainikka teki paluun Dota 2 kentille, mutta joukkue olikin Evil Geniuses OG:n sijaan. Uutinen on otettu vastaan ilolla, mutta samalla myös kaksijakoisesti.

Jokainen Dotaa seuraava ihminen varmasti tässä vaiheessa tietää JerAxin paluusta. Huhut ovat olleet liikkeellä jo hetken, mutta niitä ei oikein osannut uskoa todeksi. Vainikka Evil Geniusesin paidassa kuulosti jotenkin erikoiselta, ellei jopa väärältä. Totta se kuitenkin oli, ja tuleva DPC-kausi tulee olemaan vähintäänkin mielenkiintoinen. Vainikan paluu on kuitenkin tuonut esiin myös varsin mielenkiintoisia mielipiteitä sekä ”faktoja” joita ihmiset höpöttelevät sosiaalisessa mediassa.

Lue myös: Jesse ”jerAx” Vainikka palaa pelikentille – Ei kuitenkaan OG:n riveihin

Muhammad Waqar

@wikiiwow

Jesse Vainikka

@iamJERAX
New adventure, wohoo!
Sad to hear, well goodluck..notail always gets betrayed by his loved ones..

Jos tweetti ei näy voit katsoa sen täältä!

Rikotaan nyt ihan alkuun muutama myytti:

  1. JerAx tuskin on pettänyt ketään, varsinkaan OG:ta tai n0tailia paluunsa osalta. Legendaarisesta tuplamestaruuden voittaneesta joukkueesta ana sekä Ceb ovat eläköityneet ammattiskenestä täysin. Kumpikaan tuskin on enää palaamassa kilpailemaan, eikä varsinkaan Ceb, joka joutui päättämään uransa silmäleikkausten seurauksena.
  2. Sundstein itse jäi toistaiseksi tauolle kilpapelaamisesta ja keskittyy organisaation auttamiseen ja kasvattamiseen noin muuten. Samaan aikaan myös Topson jäi ainakin seuraavan kauden ajaksi pois pelaamisesta viettääkseen aikaa perheensä kanssa jouduttuaan olemaan liki vuoden pois heidän luotaan.
  3. OG:n ja EG:n välillä ei ole ollut koskaan mitään normaalia kilpakumppanuutta kummempaa. Vuoden 2018 tapahtumat kulminoituivat Johan ”n0tail” Sundsteinin sekä Tal ”Fly” Aizikin välille, ei OG:n tai EG:n. JerAx oli totta kai osa OG:n kokoonpanoa, kun kevään 2018 insidentti tapahtui, mutta tapahtumat eivät olleet organisaatioiden välisiä, vaan yksittäisten pelaajien.

Nämä asiat eivät vain tunnu mahtuvan monen fanin ajatusmaailmaan, kuten helposti on huomattavissa jos lukee Vainikan Tweetin vastauksia:

konichan🐰

@uyahaytida

Jesse Vainikka

@iamJERAX
New adventure, wohoo!
Saying last season to retire, but next season join OG's rival. You missed the chance with your teammates to get 3x TI champions. And now betrayed Notail. U had my disrespect.

Jos tweetti ei näy voit katsoa sen täältä!

Lue myös: OG laittoi Dota-kokoonpanon täysin uusiksi – uusi joukkue kokematon

Mutta miksi Evil Geniuses?

En usko, että JerAx olisi liittynyt osaksi EG:n kokoonpanoa, jos Fly ja/tai S4 olisivat vielä osa sitä. Heidän lähtönsä OG:sta jätti varmasti haavat myös Vainikkaan, jotka eivät ole vielä tässä vaiheessa välttämättä täysin arpeutuneet. EG:n nykyinen kokoonpano koostuu viidestä erittäin laadukkaasta pelaajasta, joilla on selkeästi mahdollisuus kilpailla kovimmalla tasolla sekä oikeasti myös voittaa jotain.

Pidän näitä seikkoja erittäin oleellisena JerAxin paluuta ajatellen. Äärimmäisen kilpailullisena pelaajana on vaikea kuvitella, että Vainikka olisi tehnyt paluun vain pelatakseen Dotaa. Pelata hän voi striimaamallakin. Vainikan paluu huipulle on selkeä indikaattori siitä, että palo kilpailemiseen sekä voittamiseen on tehnyt paluun herran korvien väliin.

Kun katsoo EG:n viisikkoa on täysin selvää, että rosteri on rakennettu tuloksia varten. Joka pelipaikalle mahtuu huippuyksilö, ja mikäli kokoonpano saa pelinsä toimimaan tulee jälki olemaan 100% varmuudella tuhoisaa. JerAx tuo joukkueeseen kokemusta, tietotaitoa sekä tuplamestaruuden tuomaa kokemusta sekä varmuutta.

  1. Artour ”Arteezy” Babev
  2. Abed ”Abed” Yusop
  3. Egor ”Nightfall” Grigorenko
  4. Andrea ”Cr1t-” Nielsen
  5. Jesse ”JerAx” Vainikka

2021-22 DPC kausi alkaa marraskuun 29. päivä, ja Evil Geniuses pelaa Pohjois-Amerikan sarjassa. EG tulee olemaan täysin ylivoimanen ennakkosuosikki oman alueensa ykköseksi ja todelliset testit tullaankin näkemään Majoreilla sekä ensi vuoden The International turnauksessa. Matka TI:hin on vielä pitkä, mutta voi pojat, että on upeaa nähdä JerAx takaisin pelikentillä.

Lue myös: Kaikista pelaajista eniten palkintorahaa voittanut tanskalainen jää tauolle

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä!