Kaikista pelaajista eniten palkintorahaa voittanut tanskalainen jää tauolle Dota 2:n kilpapelaamisesta.

Johan ”N0tail” Sundstein on Dota-legenda. Kapteeni, neljä kertaa majorit voittanut supertähti, joka onnistui tekemään ihmeen. Johan ja OG voittivat The International -megaturnauksen kaksi kertaa putkeen.

Jos katsotaan kaikkia kilpapelaajia, niin n0tail on kaikkien aikojen eniten palkintorahaa voittanut henkilö. Esportsearnings-sivusto näyttää, että summa olisi uskomaton $7,183,917. Toisena on suomalainen Jesse ”JerAx” Vainikka.

Lue myös: SJ myi CS-lupaus Jimi ”Jimpphat” Salon – pelissä tuuraajana ottoNd

Nyt Johan on saanut tarpeeksi ja on tauon paikka. Vuodesta 2015 organisaatiossa mukana ollut pelaaja on omistanut ison osan elämästään Dotalle ja organisaatiolle itselleen.

– Pidän henkilökohtaisesti vähintään vuoden taukoa, se tekee hyvää terveydelle. Toistaiseksi tiedän vain sen, että tarvitsen tauon. Olen erittäin tyytyväinen ja onnellinen. Olen onnekas, että olen saanut pelata juuri kyseisten kavereiden kanssa viimeiset kaksi vuotta. Tunnen oloni tyydyttyneeksi, mutta tarvitsen silti tauon, N0tail kertoo.

Sundstein avaa OG:n videolla hyvin tilannetta.

Johanin viereltä katosi myös tutut kaverit. JerAx lopetti kilpailullisen pelaamisen tammikuussa 2020 ja Anathan ”ana” Pham jäi eläkkeelle huhtikuussa 2021. Marraskuussa Sébastien ”Ceb” Debs ja Topias ”Topson” Taavitsainen jäivät tauolle.

OG julkaisi uuden kokoonpanon sunnuntaina 21. marraskuuta.

Lue lisää aiheesta: OG laittoi Dota-kokoonpanon täysin uusiksi – uusi joukkue kokematon

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!